post

3. mistrák: Čechie Uhříněves B – Benice B 2:0

Tak je to tady. Hvězdná výhra. A já najednou nevím, o čem psát. Prostě tohle kdo neviděl, tak to nemůže pochopit. Naši borci se natěšeni scházeli na hřišti už od oběda, i když sraz byl stanoven na 16.15. Asi proto, aby si doma nestihli dát poobědovou buchtičku a mohli potom běhat. Dobrou náladu nám nezkazily ani nepříjemné zprávy, že se nedostaví Pepa (protože má střevní chřipku – blinká) a Šroub (protože stěhoval jitrnice a narazil si přitom koleno – no debilnější výmluvu jsem ještě neslyšel, asi to bude pravda).

S chlapci z Benic se pak podařilo vyjednat, že nastoupíme na Centrkurtu místo UMT, věřili jsme si totiž i na to, že kromě herních kvalit jsme na tom lépe i fyzicky. A pak začal koncert. Nemůžu snad říci nic negativního, hráli jsme opravdu zkušeně a disciplinovaně a nepouštěli jsme Benice do zakončení. My jsme sice zakončovali, ale buď vedle nebo do brankáře. Na což jsme tedy mimojiné zvyklí, takže nás to nemohlo nijak rozhodit. Musím také zmínit Lukyho povedený trestňák do tyče, bohužel si to spletl s tréninkem, kdy hrajeme takové ty hry, kdo se trefí do tyče, kdo do břevna a tak, místo toho, aby dal gol. Konec poločasu, v šatně jsme se poplácali jak jsme dobří a doufali jsme, že to tam konečně spadne. A spadlo.

Nastoupil druhý Luky. 46.minuta, tutovka, nedal…..47.minuta, tutovka – gol. Neskutečné a krásné. Skvělá souhra předních řad – osa Píchač, Ondra, Luky….(teda myslím, snad jsem na někoho nezapomněl). Následně jsme si vytvořili ještě 29 dalších tutovek, ale nic, děvčata v kantýně se nudila, protože fanoušci se nemohli odtrhnout od klandru aby si došli pro pivo v očekávání dalšího zářezu do kasy soupeře. A pak to přišlo. Správný kapitán Matyáš přestal brečet s bolavým kotníkem, zabalil to a došťouchal až do brány soupeře. 2:0.

oupeř se zhroutil, lze mluvit o pohrávání si kočky s myší. Ta útočná kočka – to byla Čechie Uhříněves B!!! Další gol sice už nepadl, nicméně musíme si poděkovat, byl to dobrý výkon (na naše možnosti rozhodně). Démon taky spokojenej, dokonce si pak koupil novou repliku dresu. Vlastně musím říct, že jsem včera vyprodal celý stánek klubového oblečení….Takže díky všem a fanouškům zvlášť, díky Simoně za odmávání na lajně (ani nás moc neřezala), díky Šárce za nafocení nového fotoalba, díky Pánubohu, že sluníčko svítí, díky soupeři, že nás nic nebolí a díky Kaňousovi, že to s ním neseklo, když rozhodčímu vysvětloval pravidla fotbalu. Sportu zdar, Čechii zvlášť.