post

Čechie Uhříněves B – Čechie Smíchov C 1:1. To měla být výhra!!!

Tak přijel do Uhříněvsi těžký a nadupaný soupeř ze Smíchova. Samozřejmě jsme neskládali zbraně před zápasem, ale vzhledem k tomu, že máme už více lazarů než hráčů z původní soupisky, museli jsme se sestavou hodně improvizovat, tím spíš, když se ještě těsně před srazem omluvil Topka, že předešlého dne něco špatného snědl na svatbě a nemůže se odpoutat od mísy a Rozbíf si šel po nedělním obídku schrupnout a zapomněl si nařídit budíka a vlastně ještě nedorazil jeden borec z „áčka“, na kterém měla stát rozehrávka ve středu hřiště. Díky tomu jsme měli před soupeřem trochu respekt, dokonce jsme rozehráli předzápasovou politickou hru se soupeřem (abychom je rozptýlili), kdy jsme se nejdříve šestkrát opakovaně soupeře ptali na barvu dresů a následně jsme několikrát měnili hřiště, na kterém se bude hrát. Což teda trochu zkomplikovalo život i našemu Pavlovi M., kterému se za to omlouváme, ale museli jsme prostě zkusit všechno.

Začal zápas, nabuzený soupeř na nás vlítnul jak nadržený kanárek (oni totiž měli takové kanárkové dresy). Začali nás točit a motat a prvních dvacet minut nám trvalo, než jsme se na tom kolotoči pohodlně usadili. Dokonce jsme dovolili soupeři nám vstřelit i první gól, musím uznat, že nás rozebrali do šroubku (a to i bez Šrouba) a jejich snajpr to zakončoval tváří v tvář Jiřímu velmi chladnokrevně. Nicméně, nechali jsme soupeře utavit a začali jsme také kousat. To přineslo několik šancí. Bohužel jsme opět dopláceli na neefektivitu v zakončení, do šance se dostal snad skoro každý z našich ofenzivních borců, zejména Vladovu jedovku k levé tyči už jsme začali slavit, jenže brankář se stačil napít hopsinkové šťávy a míč ještě stihl zázračně vyrazit.

O půli tedy zněl stav jedna nula pro soupeře, nicméně byli jsme odhodlaní, že se to pokusíme zvrátit. Dokonce už postupně navzdory hokeji v TV dorazilo i dost fanoušků a i Šoula rozhýbal svoje hlasivky, prostě i když jsme omdlévali po vyčerpávajícím prvním poločase, chtěli jsme odhodlaně urvat body. My jsme totiž v tu chvíli netušili, že ten namachrovaný soupeř je na tom fyzicky ještě hůř než my (i když neměli takové pupky jako my, prostě nemohli). Nechci se jich dotknout, ale myslím, že ve druhém poločase jsme byli jasně lepší. Sice škoda, že se hned po dvou minutách zranil Maty, ale Suchoš ho nahradil velmi obstojně a navíc tím, že měl oblepené nohy a kolena všema možnýma izolepama, bylo to takové hezké zpestření. Nesmím také zapomenout na bonbonek v podobě střídajícího golmana Romaria…..ten tentokrát vytáhl takový sladký růžový trikot, že někteří z hráčů soupeře po něm museli během zápasu pošilhávat, čímž ztráceli koncentraci, takový to byl bonbonek (teda kocourek).

Tlačili jsme a tlačili, Fuky pro jistotu vystřídal, aby nedal na držku tomu jejich o 120 cm většímu a o 60 kg těžšímu hromotlukovi, Káně už ani nemusel šlapat soupeřům na nohu, prostě soupeř se přizpůsobil naší hře, nevěděli, co s tím a byla otázka, kdy nám to tam spadne. No, a protože ani Vladovi, ani Špaldovi, ani Benymu to tam spadnout nechtělo, tak se toho ujal Hlavis, ke kterému se nějak po dalším závaru na vápně soupeře odrazil balon a ten takovou polotechnickou střelou dal nádherný gól. Sám se tomu trošku divil, místo aby běžel slavit s našimi fanynkami, tak jenom rozpažil a povídá….je to možný, že jsem tak dobrej??? Jasná Hlavis, krásná střela…..Takže 1:1, ale my jsme chtěli víc. Musím teda také pochválit Jiřího v kase, který předvedl několik dobrých zákroků v bráně a obratem výbornými výkopy posílal naše borce na další steč a dokonce myslím, že byl i namočenej v rozehrávce před tím golem Hlavise, kdy vymáchal před odkopem dva hráče soupeře. Posledních 20 minut zápasu se odehrávalo většinou na půli soupeře, ale sakra nedařilo se nám dát rozhodující branku. Dovolím si říci, že to byla otázka času, kdy nám to tam spadne, dokonce v poslední minutě Beny hlavičkoval do břevna….ten mohl být ale slavný….no ale takhle alespoň přihodí něco do kasy za to, že to nedal.

Myslím, že solidním výkonem jsme vyválčili bod nad opravdu ambiciozním soupeřem, diváci nám dokonce zatleskali, takže jsme si v klidu mohli dát to pozápasové pětipívo. Takže díky hoši za výkon, díky fanouškům za podporu, díky všem a Čechii zdar!!!

TK

Čechie Uhříněves B – Čechie Smíchov C 1:1

Branky: 58. Hlava