post

AFK Union Žizkov B – Čechie Uhříněves B 0:5. Další vítězství s čistým kontem

Poprvé v soutěži jsme navštívili Žižkovský areál u Vítkovského pomníku – a při příjezdu to vypadalo, že někteří návštěvníci parku zde poprvé vidí tolik aut pohromadě 🙂 Nemohli jsme se tedy divit, že na místě, kde se snad zastavil čas, se nás soupeř hned snažil rozhodit nedostatkem parkovacích míst (nedali jsme se). Ale abychom se věnovali tomu podstatnému…

Skóre otevřel příjemně brzy Šroub, jenž před velkým vápnem bez většího rozmýšlení napálil míč směr brána. Další dva zářezy přidal již tradičně Tomáš: druhý po akci Špaldy a u třetího dorážel střelu Topky. Ve 43. minutě přišel náš trestňák a šel ho kopat Frenk. Za to, jak gólmanovi vymetl vingl, by se nemusel stydět ani v 1. lize. Vcelku určitě pěkná podívaná v první polovině zápasu. Jen škoda nesmyslného střetu jednoho z hráčů s Márou v bráně, který si doslova a do písmene naběhl…a nedohrál. 

Možná jste si všimli, že zde nezmiňuji šance soupeře, což má svůj jasný důvod – prostě téměř žádné nebyly. Asi také proto tým Žižkova v druhé půli začal praktikovat tvrdší a emočně vyhrocenou hru – a podařilo se jim naše borce několikrát hecnout. Výsledkem bylo pár žlutých karet a přes půl hodiny neměnné skóre. Svou horkou chvilku si zažil i Frenk, který to schytal do choulostivých míst a musel si poskočit na patičkách. Absenci gólu prolomil až pár minut před koncem střídající Cába, který po pár minutách na hřišti dal výsledku konečnou podobu 0:5.  

Rozborka z minulého týdne evidentně přinesla své ovoce: kluci dávali góly a udrželi (již podruhé) čisté konto 🙂 Snad elán vydrží i do dalších zápasů. Teď je třeba připravit se na dalšího soupeře. Díky všem hráčům a fanouškům, kteří byli tentokrát na tribuně opravdu slyšet. Čechii zdar!

 

AFK Union Žižkov B – Čechie Uhříněves B 0:5

Střelci Čechie: Tomáš Popela (6′), Tomáš Jírů (13′ a 29′), Lukáš Němec (43′), Jan Cabrnoch (82′)