post

Sokol Běchovice B – Čechie Uhříněves B 2:4. Těžce vybojovaná výhra

Dobře víme z předchozích sezon, že “běchovická půda” pro nás nebývá moc přívětivá, stejně jako počasí zde. Zdravý respekt k soupeři tedy nechyběl a kluci byli odhodláni hrát si v klidu svou hru, jak to již několikrát úspěšně předvedli. Co se však předsevzalo v kabině už se bohužel nepřeneslo na hřiště – od začátku jsme měli problémy ve všech aspektech hry. Jestliže minulý týden byla první část zápasu nekoukatelná, teď byla přímo hrozná.

Hned v úvodních minutách bylo z naší strany několik šancí – první však gólově zužitkoval až soupeř. Atmosféra tím pro nás poněkud zhoustla a z menších chyb se začaly stávat větší (co se týká nepřesných nahrávek, zpracování balonu atd…). nechci rozebírat, co vše bylo špatně, no nedařilo se prostě nic. Přišel tedy další trest: domácí zvýšili svůj náskok na 2:0. Situaci, kdy by se napětí opravdu dalo krájet, určitě nepomohl ani sudí – spíše naopak. Viděli jsme několik nepotrestaných zákroků a čím více se snášela kritika na jeho hlavu (ať už od hráčů nebo fanoušků), tím více opomíjel fauly na naše hráče. Bylo nám jasné, že je třeba hru změnit, uklidnit a kluci musí pořádně zabojovat.

Přestávku jsme ocenili víc než kdy jindy. Co se během ní dělo v kabině, zůstane samozřejmě v kabině 🙂 Ale borci si jistě řekli své, došlo i na střídání, které mančaft v druhé půli patřičně oživilo. I když domácí ještě zahrozili útokem na naši bránu, už jsme viděli z naší strany trochu jiný fotbal, vytvořili si tlak a po pěti minutách přišla odměna v podobě důležitého gólu, byť vlastního. Dalších dvacet minut to byl boj kdo z koho, a když připočteme styl pískání pana rozhodčího, emoce vřely před i za klandrem. Pak přišel centr od Šrouba před bránu, kde Filip hlavičkou usměrnil do šibenice – stav 2:2. Ani ne tři minuty na to kopal Filip rohový kop, Špalda chtěl také zakončit hlavou, ale trefil břevno a míč mezi tyče dorazil Stojky. Skvělý a důležitý obrat! Hned bylo veseleji. Mimo dalších šancí ještě v posledních minutách zkoušel štěstí Cába, který byl při svém sólo průniku ve vápně gólmanem jasně faulován. Desítku šel kopat Káně a bez problému završil na 2:4.

Nejtěžší zápas, troufám si říci. Takováto vítězství jistě chutnají dvojnásob! Příště bychom však uvítali méně adrenalinu – zvládnout takhle otočit zápas je sice prima, mnohdy to však také nemusí vyjít. Ta hranice je dost tenká. A my, fandové, se chceme dožít ve zdraví a plné síle i dalších utkání 🙂

Díky a Čechii zdar!

 

Sokol Běchovice B – Čechie Uhříněves B 2:4

Střelci Čechie: Filip Kment (71′), Daniel Stojka (74′), Tomáš Kaněra (88′)