post

Čechie Uhříněves B – náročné finále podzimu triumfálně završeno

Na závěr podzimní části nás čekali dva nepříjemní soupeři,  a i když chybovat a prohrávat je lidské, po řadě dosavadních výher jsme rozhodně nechtěli připustit bodovou ztrátu ani v jednom případě.

Nejprve bylo třeba popasovat se z týmem z Hrdlořez. Zápas byl velmi náročný a hra o poznání převyšovala dosavadní “standard”. To poznal během chvíle kterýkoliv fanda sledující pravidelně (nebo jen tu a tam) naši soutěž. První poločas vyrovnaný – i co se týče skóre (1:1). K průlomu došlo na začátku druhé půle, kdy se podařilo vstřelit další dva góly. To soupeře zřejmě poněkud skolilo, navíc později přišel ještě jeden zářez. A tento stav už kluci udrželi a mohli opět slavit.

Čechie Uhříněves B – Spartak Hrdlořezy 4:1

Střelci Čechie: Jakub Rákosník (17′, 49′ a 64′), Martin Kovařík (46′)

 

Pak už přišlo poslední utkání odehrávající se ve večerních hodinách a s ním (stejně jako v předchozím roce) i parta z Dolních Počernic. Pánové z obou týmů byli evidentně pěkně našlápnutí a odhodlaní nepustit body za žádnou cenu, i hra byla prvních 45 minut v podstatě vyrovnaná. Probíhala stylem: dali jsme gól (proměněná penalta) – srovnáno – dali jsme další gól – opět srovnáno. Oba naše gólové příspěvky zařídil Špalda (a to mohl zařídit ještě dva tři 🙂 ). Po pauze a vstřeleném gólu Stojkyho se Káně rozhodl, že to kluci utaví i bez něj a nechal je hrát v deseti. Hladina adrenalinu stoupla, ale kupodivu s ní postupně stoupal i náš náskok. Proměnil ještě nečekanou střelou Maty a pak Matěj. Ten také neuhlídal emoce a byl v závěru rovněž vykartován. Poslední minuty byly tedy perné, a vzhledem k neustálým ambiciozním (až provokativním) komentářům ze střídačky hostů a dohrávání v devíti jsme opravdu ocenili, že daný stav hoši udrželi. To bylo dvojité vítězství a bezvadná satisfakce!

Čechie Uhříněves B – Sokol Dolní Počernice C 5:2

Střelci Čechie: Pavel Špalek (16′ a 22′), Daniel Stojka (47′), Matyáš Šmejkal (67′), Matěj Hořejší (86′)

 

Tým B tímto uzavírá úspěšnou podzimní sérii – a ať se to komu líbí nebo ne, zaslouží si za těchto neuvěřitelných jedenáct vítězství uznání. A nám, skalním fandům, se to líbí – jen tak dál!

DĚKUJEME VŠEM HRÁČŮM, LÍDRŮM MUŽSTVA ŠOULOVI A KOSIMU, PŘEDSEDOVI, POMEZNÍM, FANOUŠKŮM I SOUPEŘŮM… ZKRÁTKA VŠEM, DÍKY KTERÝM MŮŽEME SPOLEČNĚ PROŽÍVAT SPOUSTU A SPOUTU SKVĚLÝCH CHVIL 🙂

Čechii a fotbalu zdar!