post

Napínavé finále zimní ligy! Po penaltách slavila ČAFC, Vršovice skončily druhé

Zápas, který musel všechny přítomné diváky naprosto strhnout. Finále zimní ligy starších žáků v Uhříněvsi nabídlo velkolepou podívanou a rozhodnout nakonec musely penalty. V těch byla šťastnější ČAFC Praha, která tak turnaj ovládla.

První poločas finálového zápasu mezi neporaženou ČAFC Praha a Unionem Vršovice přitom nasvědčoval spíše tomu, že druhý jmenovaný tým obhájí svůj triumf z loňského roku. Vršovice byly aktivnější a brzy se také dostaly do vedení 1:0. To se jim ještě povedlo znásobit a do kabin si tak nesly nadějné vedení 2:0.

A když ve druhém poločase Vršovice zvýšily na 3:0, zdálo se, že je definitivně rozhodnuto. Jenže hráči ČAFC se nevzdali a rychle snížili na 1:3, čímž začala velká stíhací jízda. Jen o pár minut později to už totiž bylo 2:3 a na případné vyrovnání ještě zbývalo dost času.

Vršovice se sice dokázaly vzpamatovat a hru zase vyrovnaly, ovšem jejich soupeř měl připravený jeden trumf jménem Marek Brodil. Nejlepší střelec celého turnaje se krásně opřel do přímého kopu a pár minut před koncem vyrovnal na 3:3. Tak utkání po základní hrací době také skončilo.

Na řadu tak přišly pokutové kopy. Zatímco hráči ČAFC neuspěli z pěti pokusů jen jednou, Vršovičtí neproměnili penalty dvě. Bylo rozhodnuto. Slavit první místo mohl tým ČAFC Praha.

Za skvělé výkony v průběhu celé zimní ligy starších žáků je potřeba pogratulovat oběma týmům. Finále bylo krásným vyvrcholením a na oba kluby čekaly krásné odměny.

Za účasti místostarosty MČ Praha 22 Pavla Kosaře, předsedy Čechie Uhříněves Tomáše Kaněry a hlavního organizátora turnaje Tomáše Podvína byl nejprve vyhlášen nejlepší střelec turnaje Marek Brodil z ČAFC a poté došlo na dva nejlepší týmy, které obdržely jako ocenění kromě pohárů také několik míčů.

Konečné pořadí zimní ligy Čechie Uhříněves a MČ Praha 22:

1.ČAFC Praha

2. SK Union Vršovice

3. AC Sparta Praha dívky

4. SK Čechie Uhříněves

5. JM Chodov

6. Slovan Kunratice

7. SK Hostivař

8. SK Újezd Praha 4

Všem týmům děkujeme za účast a přejeme hodně štěstí v sezoně!

Fotogalerie z finále zimní ligy