post

Starší žáci uspěli v poháru. V Kolovratech jsme postoupili na penalty

Až penaltová loterie musela rozhodnout osmifinále pražského poháru starších žáků mezi domácím Sokolem Kolovraty a hostující Čechií Uhříněves. Nakonec se mohl radovat náš tým!

Na půdu sousedních Kolovrat jsme jeli s cílem postoupit, zároveň jsme očekávali velmi těžké utkání ve specifickém prostředí. To se do puntíku vyplnilo. Malé hřiště, plno soubojů a zajímavých momentů.

Úvod utkání přitom chvíli vypadal jako z říše snů… Hned v 1. minutě jsme se totiž dostali do vedení, bohužel pro nás nám nebyl gól uznán. To se nám bohužel stalo v prvním poločase ještě jednou.

Přesto jsme se do vedení dostali brzy, když se prosadil ve 4. minutě Adam Vích. Hosté ovšem našli rychlou odpověď ze své první příležitosti a v 6. minutě to bylo 1:1.

Od tohoto momentu se hrál převážně vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách. Do poločasu už ovšem skórovali pouze domácí, a to ve 33. minutě. Prohrávali jsme 1:2.

Do druhé půle jsme vstoupili velmi dobře a soupeře zatlačili. Výsledkem byl vyrovnávací gól ve 39. minutě, na svědomí ho měl opět Adam Vích.

Zběsilé tempo utkání pokračovalo. Nás jednou skvěle podržel gólman Ondra Hádek, na druhé straně zůstalo bohužel hned několik našich příležitostí neproměněných.

A protože jsme nevytěžili gól ani ze závěrečných pěti minut, kdy jsme soupeře přibili do jeho pokutového území, šlo se na penaltový rozstřel.

Penalty nabídli opravdu nervózní podívanou. Po pěti sériích byl stav 3:3 a následovala náhlá smrt. V 7. sérii už mohli domácí rozhodnout, ale Hádek chytil. V 9. sérii se nakonec rozhodlo, když Matěj Hráček svou penaltu proměnil, zatímco domácí hráč nikoliv. Mohli jsme se radovat z postupu!

Hodnocení trenéra Tomáše Podvína: „Mám za kluky radost, postup si zasloužili. Myslím, že jsme měli rozhodnout ve druhém poločase a na penalty ani nemuselo dojít. V první půli nám byly neuznány dva góly, ale na to se nechceme vymlouvat. Své šance jsme měli a mohli jsme být efektivnější. Dovolím si říct, že zatímco první půle byla vyrovnaná, v té druhé jsme byli lepším týmem a hrálo se převážně na branku Kolovrat. Penalty už jsou vždy loterie a tentokrát jsme byli šťastnější my. Všem hráčům děkuji za nasazení a maximální snahu, je to povzbuzení do další práce.“

Sokol Kolovraty – Čechie Uhříněves 2:3 po penaltách

Branky: 6. Vitouš, 33. Sommer – 4. a 39. Vích

Tým Čechie: Hádek, Chein, Selinger, Novák, Burcl, Krejčí, Budka, Benda, Ducháček, Pejter, Vích, Knotek, Hráček, Heřman, Čapek