post

Zimní liga starších žáků odstartovala. K vidění mnoho gólů i výhra Čechie

V sobotu dopoledne konečně mohl odstartovat již 4. ročník Zimní ligy starších žáků, kterou tradičně organizuje klub SK Čechie Uhříněves společně s MČ Praha 22. A hned se bylo, na co dívat!

V prvním utkání poměřily své síly domácí Čechie Uhříněves a Sokol Dolní Počernice. V prvním poločase se hrál vyrovnaný zápas. Uhříněvští fotbalisté pak ale předvedli několik pěkných akcí a bylo z toho vedení 2:0. To soupeř dokázal těsně před poločasem snížit jednou brankou na 1:2.

Druhé dějství ovšem patřilo jednoznačně domácím a jen kvůli neproměnění mnoha šancí se skóre nezvyšovalo. Nakonec už další gól nepadl a finální skóre tak hlásalo 2:1 pro Čechii.

Mnohem více branek jsme viděli v duelu Unionu Vršovice a Viktorie Radim. Hlavně úvod utkání byl opravdu bláznivý a góly padaly na obou stranách.

Přeborové Vršovice se ale nakonec utrhly a začaly výrazně zvyšovat své vedení. To vyústilo v jednoznačnou výhru 8:2.

Skupinu B zahájil v neděli souboj Českého Brodu s ČAFC Praha a brankáři opět nestačili vyndávat míče ze svých sítí. O poločase vedli hráči Českého Brodu 5:1.

Jenže ČAFC se odmítla vzdát a dokázala neskutečným způsobem vyrovnat na 5:5! Přesto nakonec slavil Český Brod, který fantastický zápas překlopil na svou stranu a vyhrál 7:5.

Rovněž poslední utkání 1. hracího kola nabídlo velice kvalitní podívanou. Duel SC Xaverov s Rapidem Psáry byl od první minuty vyrovnaný a týmy se snažily o pěkný kombinační fotbal.

Za delší provaz přesto tahal Xaverov. Ten se totiž postupně dostal až do vedení 4:1 a Psáry již jen korigovaly na konečných 2:4.

První hrací víkend Zimní ligy starších žáků v Uhříněvsi se každopádně vydařil na výbornou a věříme, že bude moci bez problémů pokračovat i další sobotu a neděli.

Výsledky 1. hracího kola Zimní ligy SŽ:

Čechie Uhříněves – Dolní Počernice 2:1

Branky: Selinger, Krejčí – Tichý

Union Vršovice – Viktoria Radim 8:2

Branky: 5x Adamiec, 2x Cissé, Vejvoda – Chramosta, Kuchař

ČAFC Praha – SK Český Brod 5:7

Branky: 3x Sapík, 2x Dibekoglu – 3x Vaňkát, 2x Tománek, Fňukal, Kvasnička

SC Xaverov – Rapid Psáry 4:2

Branky: Verner, Horyna, Buato, Štefek – Hlaváček, Švach

Kompletní rozpis a skupiny Zimní ligy SŽ najdete ZDE>>