post

Po sezoně: Starší žáci prožili zápasy nabitý podzim, dařilo se střídavě

V pátém dílu seriálu „Po sezoně“ se zaměříme na starší žáky Čechie Uhříněves, kteří hrají nejvyšší pražskou soutěž, tedy přebor. Na některé ze silných soupeřů náš tým bohužel nestačil, přesto předvedl spoustu výborných výkonů a hráči se nevzdávali.

Hned v prvním zápase čekal náš tým velice silný soupeř, kterým byly SK Ďáblice. Na naší půdě se hrál opravdu velmi vyrovnaný duel, jenž nakonec i s trochou potřebného štěstí vyhráli hosté 2:0.

Ve druhém kole jsme předvedli až nevídanou efektivitu a zvítězili na půdě Radotína 4:1. Nutno uznat, že výsledek byl jasnější než průběh samotného zápasu.

Následoval zápas s lídrem podzimu, týmem SK Stodůlky. Po skoro až heroickém výkonu jsme sahali po remíze, jenže v posledních vteřinách utkání hosté skórovali a vyhráli 2:1. Velmi kruté.

Následovaly tři jasné prohry v řadě, nutno ovšem říct, že proti opravdu velice silným soupeřům. Postupně jsme nestačili na Bohemians 1905, SK Zbraslav a Duklu Praha.

Velké zklamání i radosti

V 7. kole jsme prožili asi největší zklamání podzimu. Na domácí půdě jsme vedli nad Juniorem Praha 2:0 a zápas zcela ovládali. Přesto jsme až nepochopitelně selhali a prohráli 2:3.

Trochu smůly jsme si následně vybrali na hřišti Motorletu, odkud jsme odjeli s prohrou 0:1. Naopak šťastnější jsme byli doma proti Xaverovu, který jsme porazili po parádním zápase 5:4.

V posledních dvou kolech jsme nejdříve vyhráli na hřišti ČAFC Praha 3:2 a poté nestačili na Union Vršovice (1:6).

Postup v poháru

Během podzimu čekalo náš tým rovněž 2. kolo pražského poháru. Představili jsme se na půdě Loko Vltavínu a po velmi kvalitní výkonu mohli slavit výhru 3:0. Další kolo se odehraje na jaře.

Rovněž jsme v průběhu podzimní sezony odehráli ještě několik přípravných zápasů, ve kterých jsme většinou jasně triumfovali.

Statistické okénko

Počet zápasů: 11
Počet bodů:
9
Bilance: 3-0-8
Skóre: 16:36

Nejlepší střelec: Lukáš Hora (6 gólů)
Nejvíce odehraných zápasů: Lukáš Hora, Andrej Leško, František Heřman, Rudolf Valeška (11 zápasů)

Hodnocení trenéra

Tomáš Podvín: „V první řadě musím říct, že jsem za podzimní sezonu velmi spokojený s docházkou, přístupem a snahou kluků. Věřím, že se zlepšili v individuálních schopnostech a postupně se posouváme rovněž jako tým. Samozřejmě je ale stále co zlepšovat. Pokud se dostanu k zápasům, často nás trápily úvody obou poločasů. Obecně jsme nedokázali udržet kvalitní výkon po celou dobu zápasu, na tom musíme jednoznačně pracovat. Přebor je opravdu náročná soutěž a zápasy proti některým týmům byly pro naše kluky až kruté. Na druhou stranu si myslím, že konfrontace s tak kvalitními celky je pro hráče hodně cenná. Když jsme sehráli přípravné zápasy s týmy o soutěž níže, většinou jsme celkem jasně vyhrávali. Jednoznačně největším zklamáním, co se týče výsledku, je domácí prohra s Juniorem, kde si dovolím tvrdit, že jsme soupeře jasně přehráli, ale doplatili na neproměňování šancí. Naopak za ohromně cennou považuji výhru nad Xaverovem.“