post

Zimní ligu starších žáků vyhrál Xaverov. Domácí Čechie brala bronz

Zimní liga starších žáků pro sezonu 2022/2023 již zná své konečné umístění. Podruhé v řadě se z vítězství raduje tým SC Xaverov, který opanoval všechny zápasy. Na druhé příčce se umístil Sokol Kolovraty, třetí skončila Čechie Uhříněves.

Tradiční zimní liga starších žáků, kterou pořádá klub SK Čechie Uhříněves ve spolupráci s MČ Praha 22, se tentokrát odehrála v počtu šesti týmů. Ty se utkaly v rámci jedné velké tabulky každý s každým. Play off se nehrálo.

O vítězi nakonec nemohlo být sporu. Xaverov totiž vyhrál všechny své zápasy s celkovým skóre 20:6 a mohl tak slavit zisk zlatého i putovního poháru.

Boje o další příčky již byly mnohem vyrovnanější. Druhé místo nakonec vybojoval Sokol Kolovraty před Čechií Uhříněves, která skončila třetí. Čtvrté místo bral Český Brod, pátá skončila Hostivař a šesté Dolní Počernice. Všechny výsledky a konečnou tabulku najdete ZDE.

„Zimní liga opět přinesla výborné zápasy a dobré konfrontace. Poděkování patřím všem, kteří se na organizaci podílejí. Vše běželo bez zádrhelů, nezastavilo nás ani mnohdy nevyzpytatelné počasí,“ pochvaloval si hlavní organizátor turnaje  a trenér starších žáků v jedné osobě Tomáš Podvín.

„Co se týče našeho týmu, chtěli bychom mít bodů více. Bohužel jsme nedotáhli k vítězství zápas s Českým Brodem, ve kterém jsme hráli dobře, ale v závěrečné části nám trochu došly síly. Jsem nicméně rád, že příležitost dostali i hráči širšího kádru a všichni se snažili naplno,“ shrnul Podvín.