post

Čechie Uhříněves zaujala svou prací s mládeží. Co je při výchově dětí klíčové?

V úterý 5. září proběhl v klubu SK Čechie Uhříněves nábor nových fotbalistů, který přilákal přes 50 zájemců. Nejen to zaujalo odborný fotbalový magazín Football Club, který nás požádal o rozhovor. Co je podle klubového trenéra Čechie Tomáše Podvína pro náš klub při výchově dětí klíčové?

Tomáš Podvín v rozhovoru pro Football Club zdůrazňuje, že jde o týmovou práci. Nejdůležitější bylo nastavení celoklubové koncepce, na které panuje shoda mezi všemi trenéry. Ti mají pro svou práci podporu od vedení a hlavně jsou všichni na jedné lodi.

„Není to o jednom nebo dvou lidech. Povedlo se nám nastavit klubovou koncepci, kterou poctivě dodržujeme a pracujeme jako jedna parta. Jedna z důležitých věcí v té koncepci je, že chceme mít spokojené děti i rodiče. Takže velký důraz dáváme na komunikaci, plánování, organizaci,“ vysvětluje klubový trenér Čechie Uhříněves pro Football Club.

„Základem našeho klubu musí být místní děti. Momentálně jim můžeme nabídnout kvalitní tréninkový proces, od mladších žáků výš mají všichni hlavní trenéři minimálně UEFA B licenci. Také u přípravek je mnoho nadšených a obětavých trenérů. U menších dětí jsou pro nás klíčoví rovněž pomocníci z řad rodičů,“ dodává Tomáš Podvín.

„Naší největší ambicí je, abychom měli dostatek místních dětí, aby je to bavilo a byly tady spokojené. Naším cílem je vytvořit tu takové prostředí, aby sem začalo dítě chodit ve čtyřech letech a jednou chtělo hrát za naše dospělé mužstvo, které teď hraje pražský přebor,“ doplňuje za všechny klubový trenér Čechie Uhříněves.

Celý rozhovor s Tomášem Podvínem pro magazín Football Club najdete ZDE.