post

V Čechii Uhříněves proběhl speciální trénink pro děti ze dvou tříd ZŠ U Obory

Hned několik zábavných sportovních stanovišť, přes 30 prvňáčků a druháků i odměny pro děti a paní učitelky. Tak vypadal speciální trénink pro dvě třídy ZŠ U Obory, který se konal v areálu SK Čechie Uhříněves pod vedením klubových trenérů.

Klub SK Čechie Uhříněves uspořádal speciální trénink pro děti ze ZS U Obory ve spolupráci s jejich učitelkami a vychovatelkami. První akce se zúčastnila jedna první a jedna druhá třída, celkem přes 30 dětí, které si užily zábavný sportovní program v rámci družiny.

Na děti čekalo hned pět připravených stanovišť. Nejdříve musely luštit sportovní tajenku, poté si zahrály na hady, následovaly závody, piškvorky i střelba na branky. Vše samozřejmě ve sportovním duchu. Od začátku bylo vidět, že se kluci i holky z prvních a druhých tříd na speciální trénink těšily.

Trénink si připravil a vedl trenér Čechie Uhříněves Lukáš Kroupa za asistence šéftrenéra mládeže SK Čechie Uhříněves Tomáše Podvína. Děti v areálu přivítalo nejen připravené hřiště, ale také krásné počasí, což celému odpoledni dodalo velmi příjemnou třešničku na dortu.

 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Čechie Uhříněves (@cechieuhrineves)

Po konci sportovního zápolení obdržely všechny děti různé odměny za příkladnou snahu a skvělé výkony. Speciální trénink se tak povedl se vším všudy a účastníci odcházeli spokojení.

Jednalo se o první podobnou akci v aktuálním roce, určitě ne ale poslední. V brzké době plánuje klub SK Čechie Uhříněves na podobné aktivity pozvat i další třídy nejen ze ZŠ U Obory, ale také ze ZŠ Jandusů, dostat by se mělo rovněž na školky.

„Cílem podobných akcí je zintenzivnit spolupráci s místními školami i školkami. Klub SK Čechie Uhříněves se snaží tímto přispět k tomu, aby byly děti vedené ke sportu, i když tím nemusí být nutně a jen fotbal. Samozřejmě budeme rádi, pokud bude chtít stále více dětí začít s fotbalem u nás, jako to pozorujeme v posledních letech, kdy se nám počty dětí v týmech neustále zvedají. Paní učitelky si speciální sportovní trénink chválily a ohlasy dětí byly také skvělé, z čehož máme největší radost,“ shrnuje šéftrenér mládeže SK Čechie Uhříněves Tomáš Podvín.

„Budeme moc rádi, pokud se v blízké době domluvíme i s dalšími třídami ZŠ U Obory a také s dalšími školami a školkami. Obecně jsme podobným spolupracím otevřeni, naším hlavním zájmem jsou samozřejmě samotné děti a to, aby si vybudovaly ke sportu kladný vztah,“ dodává Podvín.