post

Áčko Čechie porazilo Podolí. Teď ho čeká baráž proti Aritmě B

Svou sobotní misi áčko Čechie Uhříněves zvládlo, když na domácí půdě v klíčovém zápase porazilo Slavoj Podolí gólem z nastavení 1:0. Přesto to nakonec stačí pouze na barážovou 13. pozici. Přeborovou příslušnost tak budeme muset uhájit ve dvojzápase s Aritmou Praha B.

První barážové utkání se odehraje ve středu 19. června od 18:00 na půdě Aritmy Praha, odveta je naplánována na sobotu 22. června od 10:30.

Čechie Uhříněves – Slavoj Podolí 1:0

Branka: 94. Nejeschleba
Sestava:
Jevčák – Tarhaj (68. Chadim), Podvín, Kovařík, Hrubý – Aust, Mazanec, Vaněk, Peterka, Pergl – Svoboda (81. Nejeschleba)

Zápas o všechno. Důležitosti záchranářského souboje našeho týmu s Podolím odpovídal i průběh. Obě mužstva se soustředila primárně na defenzivu s primárním cílem neinkasovat.

V prvním poločase jsme měli více ze hry, ovšem do velkých šancí jsme se dostat nedokázali. Podolí zahrozilo hned v úvodních minutách utkání, jinak si také příležitosti nevypracovalo.

Druhý poločas probíhal podobně, postupem času se ale přece jen obraz hry trochu měnil. Hostující tým byl nucen hru více otevřít a zjednodušit, my tak hrozili z brejkových situací.

Nakonec vyšla až ta úplně poslední, kdy již soupeř hrál absolutní vabank. Po úniku Tobyho Mazance skóroval do prázdné branky Ondra Nejeschleba a zařídil důležité vítězství.

Hodnocení trenéra Martina Svobody: „Zápas jsme rozhodli až v nastavení, bylo to těžké. Všichni jsme věděli, o co hrajeme, proto celé to utkání bylo hodně opatrné a nervózní. Věděli jsme, že musíme vyhrát, zbytek už jsme neměli ve svých rukách. Teď se musíme připravit na další zápas a budeme bojovat dál. Zápas v Chabrech jsem nesledoval, pak už jsem zaslechl nějaké stavy. Bylo jasné, že to Podolí muselo otevřít, jim nezbývalo než vyhrát. Čekali jsme, že to otevřou trochu dřív a že toho využijeme. Naštěstí jsme to zvládli alespoň v poslední minutě.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Zdroj úvodní fotky: Jiří Ipser / Fotbalpraha.cz