post

Áčko prohrálo ve Štěrboholech. Body vzala penaltová apokalypsa

Přísloví, že penalta se nedá chytit, ale pouze špatně kopnout, se potvrdilo ve Štěrboholech. Během prvních 45 minut Krivtsov s Preslem neproměnili hned dvě penalty a protože Štěrboholy svůj pokutový kop dokázaly nadvakrát proměnit, body jsme si neodvezli.

Domácí šli do zápasu bez dvou hráčů základní sestavy, kteří pykali za vyloučení v předešlém zápase na půdě Kolovrat. Uhříněves oproti minulému zápasu udělala hned čtyři změny v sestavě, do které se mimo jiné vrátil uzdravený Cabrnoch a poprvé nastoupil od první minuty Želízko.

Štěrboholy se v první půli jen horko těžko dostávali na polovinu uhříněvské jedenáctky, která se lépe pohybovala a také lépe kombinovala. Po prvních náznacích útočných akcí se do zakončení hlavou dostal po pasu Presla z poloviny hřiště Smrčka, ale domácího gólmana Košťáka pořádně neprověřil. Kravstiv pak po centru z pravé strany do sítě míč nepropasíroval.

Ten samý hráč pak ve 22. minutě vybojoval na brankáři Košťákovi první penaltu zápasu, kdy ho na hrbolatém terénu obral o míč a ten ho pak následně musel faulovat. Jenže do té doby neomylný Kravtsiv pokutový kop neproměnil, protože Košťák směr jeho střely vystihl a ránu vyrazil. Ta samá situace se opakovala i na druhé straně, kdy domácího Kalaše „sestřelil“ brankář Jevčák a výhodu zahrávání penalty tak měl po hvizdu rozhodčího Kohouta i domácí exekutor Kotšmíd. I jeho ránu náš brankář vyrazil, ale na dorážku už nestačil a domácí se tak ujali vedení.

Šanci na reparát jsme dostali v 39. minutě, kdy nikým neatakovaný stoper domácích zahrál rukou ve vápně a kopala se již třetí penalta. K té se postavil Presl, jenže branku přestřelil. Před koncem prvního poločasu ještě Košťáka vystrašil Cabrnoch, jehož skákavá střela gólmanovi vypadla z náručí, ale u dorážky byli dřív domácí a uklidili míč do autu.

Druhá půle přinesla podobný obraz hry jako půle první. Uhříněves trávila více času na polovině soupeře a dobývala Košťákovu svatyni hlavně centry ze stran. Ty však buď nenalézaly adresáta, nebo jsme je nedokázali proměnit. Tváří v tvář gólmanovi domácích neuspěl Fiala, Hrubý v záklonu branku hlavou přestřelil, Kovařík branku netrefil, Kmentovi střela po odraženém míči nesedla a Stonawski se po průniku k zakončení protlačil, ale ani to nebyl gól.

V 70. minutě náš tlak ustal a z ojedinělého brejku zahrozili i domácí, ale v zakončení také nebyli efektivní. V 89. minutě mohl srovnat Hrubý, ale střílený centr metr před prázdnou brankou do sítě nedostal.

Druhý zápas v řadě jsme tak vyšli góĺově a bodově naprázdno. Příští zápas hostíme na Velikonoční pondělí silné Ďáblice, které nám na podzim na cestu domů přibalili šestigólový příděl. Utkání začne v 17:00.

Viktoria Štěrboholy – Čechie Uhříněves 1:0

Branka: 39. Kotšmíd z pen.

Sestava: Jevčák – Presl, Fabián, Evteev, Kovařík, Smrčka (46. Fiala), Želízko (46. Hrubý), Stonawski, Kravtsiv (71. Kment), Šindelář, Cabrnoch

One thought on “Áčko prohrálo ve Štěrboholech. Body vzala penaltová apokalypsa

  1. Pingback: Souhrn víkendu: Áčko padlo, Béčko vyhrálo 10:0, dorost předvedl otočku – SK ČECHIE UHŘÍNĚVES

Comments are closed.