post

Velikonoční porážka se silnými Ďáblicemi. Áčko padlo 3:4

Až do Velikonočního pondělí si na zápas áčka museli počkat domácí fanoušci.  Výslužkou jim byla sedmigólová nadílka, která však vyzněla pro hostující Ďáblice.

Začátek byl jako z říše snů. Hrubý získal míč při rozehrávce soupeře a posunul jej přes Stonawskiho do vápna k nabíhajícímu Kravstivovi, který se pokusil obejít bránícího hráče. Míč se oběma zapletl pod nohy, a protože už byl Kravtsiv s obráncem u malého vápna, vypálil nechytatelně pod břevno a vedli jsme 1:0. Hosté byli jako opaření a to ještě netušili, že podobná situace se bude brzy opakovat. Na dlouhý výkop gólmana Karpíška si za beky znovu naběhl střelec první branky a přes vybíhajícího Chroboka míč poslal do sítě. 2:0!

Ďáblice se rychle vzpamatovaly a získaly si územní převahu. První šanci jsme přežili, první roh odvrátili na druhý, ale z něj už se radovali hosté. Centrovaný míč propadl na zadní tyči a nikým neatakovaný Dafčík snížil na 1:2. Entuziasmus našich hráčů to však nijak nesrazilo a i když měli míč méně častěji na kopačkách než hosté, podařilo se jim vstřelit třetí gól. Odražený míč po rohu Presla vrátil do vápna Fabián, vyhraný souboj Kravtsiva snesl míč k nohám Fialy, který zamířil přesně. Psala se třicátá minuta a tým Ďáblic znovu dotahoval dvoubrankové manko.

To se mu bohužel podařilo snížit v poslední minutě první půle, kdy po rychlé kombinaci ve středu hřiště přišla přihrávka do strany, kde odcentroval levý záložník na úplně volného Ondrůška a ten poloprázdnou brankou nepohrdnul. Nutno podotknout, že to zdaleka nebyla jediná šance, kterou si hosté vytvořili. Při podobné akci a centru Poláček trestuhodně přestřelil, při zakončení sám na gólmana se vyznamenal Karpíšek.

Na začátku druhé půle netrefil míč z rohového kopu po souboji s vlastním obráncem ďáblický gólman Chrobok, Hrubý však z malého vápna trefil obránce stojícího na brankové čáře. Iniciativu v druhé půli stejně jako na konci půle první však drželi hosté. Po chybě v rozehrávce ve středu hřiště rozjeli v 65. minutě rychlý brejk, na jejímž konci obešel Poláček Karpíška, se štěstím propasíroval míč do sítě a vyrovnal stav na 3:3. V tu chvíli jsme byli jako opaření my a nestačili zachytávat útoky Ďáblic. I proto přišel trest velmi brzy.

V 70. minutě vrátil do vápna míč hostující krajní záložník a po několika smolných odrazech se dostal k volnému Poláčkovi, který bez problémů podruhé během pěti minut skóroval. Čechii nezbylo než hru trochu otevřít a pokusit se zabojovat alespoň o vyrovnání. Změna rozestavení však přinášela rychlé brejky hostům a ti je podnikali s velkou chutí, ale s nepřesností v zakončení. I proto šance na remízu ještě žila.

Jako v každém zápase, kdy jeden tým dotahuje jednogólové manko a vedoucí tým spaluje jednu šanci za druhou, přijde jedna tutová příležitost, která by mohla výsledek srovnat. V 89. minutě prošla přihrávka ze středu na nabíhajícího Fialu, který tak šel ze strany sám na Chroboka. Jeho střela však minula branku.

Áčko si tak připsalo třetí porážku v řadě a v tabulce dál zůstává na hraně sestupu. V dalším kole se představíme v neděli 28. Dubna od 17:00 v záchranářském souboji na půdě Hrdlořez.

Čechie Uhříněves – SK Ďáblice 3:4

Branky: 5. a 9. Kravtsiv, 30. Fiala – 14. Dafčík, 45. Ondrůšek, 65. a 70. Poláček