post

Áčko ostrov Hrdlořezů nedobylo, k záchraně se přiblížili domácí

Karty byly před zápasem rozdány jasně, domácí měli o jeden bod víc a vzájemné střetnutí bylo pro oba týmy odrazovým můstkem k záchraně v I. A třídě. Hrdlořezy nám chtěly vrátit podzimní porážku, kdy jsme na umělé trávě zvítězili jasně 3:0. Jenže kde že loňské sněhy jsou.

Do prvního poločasu vtrhli lépe domácí a na malém hrbolatém hřišti si počínali odhodlaněji. Včasným přistupováním a zodpovědností nás od začátku přehrávali a nenechávali nám byť malou skulinku, kterou bychom se dostali do nadějné příležitosti. A nedá se říci, že bychom se o ni výraznou aktivitou snažili.

Už v první minutě pelášil na sám na branku domácí štírek Andrej, jeho šanci včasným vyběhnutím zmařil Karpíšek. Tato příležitost představila ráz celého utkání. V soubojích jsme si počínali nedůrazně, a jestli byla na některém z týmů vidět chuť zvítězit, Uhříněves to nebyla. Kombinace vázla na dílem viny na nerovném terénu a nepřesnostech z naší strany, kterou jsme nebyli schopni nahradit bojovností. Ve třinácté minutě jsme si vytvořili náznak šance, kdy odražený míč po rohu Cabrnocha skákal osamocený v malém vápně, ale nikdo z našich hráčů nebyl schopen se protlačit k zakončení, a tak náznak rázně uťal odkopem domácí stoper.

Ve 26. minutě jsme 30 metrů od vlastní branky získali míč a snažili se jej konstruktivně rozehrát, jenže snaha se minula účinkem a skončila první brankou v naší síti. Slabou zpětnou přihrávku na obránce převzal do běhu domácí útočník Andrej a z prvního doteku uklidil míč k tyči Karpíškovi brány. Obdržená branka nás rozhodila, a to jsme ještě nevěděli, že za tři minuty přijde další pohroma.

Dlouhý výkop propadl mezi našimi stopery a hbitý Andrej znovu upaloval na Karpíška. Míč si píchnul kolem jeho nohy a Karpíšek jej fauloval. Než stačil sudí Adámek fouknout do píšťalky, dorazil míč z úhlu do branky dobíhající Řípa a domácí vedli o dvě branky. Do konce poločasu jsme se zmohli na jednu tečovanou střelu Cabrnocha mířící k tyči, kde ji lapil připravený Valašík. V poslední minutě jsme se mohli dostat do hry gólem do šatny. Kravtsiv si ve vápně našel centr Fialy, ale střelu z hranice penalty zblokovala domácí obrana.

Do druhé půle jsme nastoupili s jednou změnou v sestavě a cílem srovnat ztrátu a odvézt si z Hrdlořez alespoň bod. Plán se začal naplňovat v 58. minutě, kdy po ruce domácího obránce proměnil penaltu navrátilec Boubín. Ze snížení jsme se ale dlouho neradovali, o tři minuty jsme inkasovali třetí gól. Cabrnoch od vlastního praporku prokličkoval do středu hřiště, kde ho o míč čistě domácí hráč a posunul jej do rychlého brejku, který Hrdlořezy zakončily gólem do prázdné branky.

Znovu jsme dotahovali dvoubrankové manko, po odstoupení Jevtějeva jsme navíc stáhli hru na tři obránce. Rozestavení tak připomínalo 90. léta s liberem a dvěma předstopery. I tak ale přineslo své ovoce, protože jsme v 74. minutě opět snížili na rozdíl jedné branky. Hlavou se prosadil netradiční hráč, a to brankář Jevčák, který se stal v daný moment překvapivým tahem trenéra Vítovského.

Zpět na zem nás vrátila 76. minuta, kdy domácí Bertoldi hlavou prodloužil míč na nabíhajícího Andreje, kterého nepokryl Presl. Útočník domácích obešel Karpíška, zasunul míč do prázdné branky a vrátil domácím dvougólový náskok. Ten už si ve zbytku utkání domácí pohlídali a připsali si tak v boji o záchranu cenné vítězství.

Uhříněvská bárka tak nabrala další vodu do podpalubí, a protože ji teď na obzoru straší rozjetý parník jménem Kolovraty, je jistá záchrana zatím v nedohlednu.

Spartak Hrdlořezy – Čechie Uhříněves 4:2 (2:0)

Branky Čechie: 58. Boubín z pen., 74. Jevčák

Sestava:

Karpíšek – Šindelář (46. Smrčka), Fabián, Jevtějev (53. Boubín), Presl – Fiala, Hrubý (69. Jevčák), Kovařík (C), Stonawski, Cabrnoch – Kravtsiv