post

Áčko padlo doma s favoritem, Kolovraty odvezly výhru 2:0

Souboj Davida s Goliášem nerovnal se historickému vítězství. Áčko přes statečný výkon podlehlo leaderu tabulky 0:2

Deváté jarní kolo přineslo áčku soupeře z kategorie nejtěžších, vedoucí tým tabulky ze sousedních Kolovrat. Což byl po propadáku v Hrdlořezích opravdu těžký soupeř na spravení chuti a zvýšení nadějí na záchranu.

V podzimním vzájemném utkání Kolovraty doslova dominovaly a ten samý scénář se dal očekávat i v nedělním odpoledni na uhříněvské umělce. Nastoupili jsme v defenzivním pojetí a cílem držet co nejdéle nerozhodný stav, který by soupeře postupem času znervózňoval. To se dařilo jen do jedenácté minuty, kdy dlouhý aut na jednu z pěti dvoumetrových kolovratských věží vyboxoval brankář Jevčák na hranici velkého vápna, kde jej osamocený Kabeláč halfvolejem do sítě. Dle očekávání dál držely Kolovraty míč více na svých kopačkách, do vyložených šancí nebo střeleckých příležitostí se však nedostávaly. Hluboko postavený obranný val držel tým, který dosud ztratil jen deset bodů za pět remíz a nastřílel víc než 100 branek, daleko od vlastní branky. Naše útočné nájezdy však důraznou a vysokou obranu Kolovrat nijak neohrožovaly.

Druhá půle změnu v herním rozpoložení obou týmů nepřinesla. Kolovraty dál kombinovaly, ale jejich souhra většinou končila na posledních třiceti metrech od naší branky. Výjimkou byla 57. minuta, kdy odvrácený míč po standardní situaci nacentroval Kalenda na hlavu Böhma, který však z metru nečekaně přehlavičkoval branku. A tak na sebe vzal odpovědnost sám Kalenda, který o čtyři minuty později po kolmici nádherně zakroutil míč z plného běhu nechytatelně pod břevno. Kolovraty se tak dostaly do dvoubrankového vedení a trochu polevily. Uhříněves začala více kombinovat po zemi a uzavírala svého soupeře na jeho polovině. Výrazné šance si však nevytvářela. Za zmínku stojí Boubínův volej po rohu Cabrnocha, který gólman Řemínek vyrazil na další roh, a střela Kovaříka, která těsně minula branku.

Přes statečný a poctivý výkon se našemu áčku na body proti prvnímu mužstvu soutěže dosáhnout nepodařilo, a protože sousedé v tabulce bodovali, propadlo se na 15. sestupové místo. Z něj se pokusí vyškrábat tuto neděli od 17 hodin proti Xaverovu.

Čechie Uhříněves – Sokol Kolovraty 0:2

Sestava:

Jevčák – Fiala, Fabián, Presl, Jevtějev – Stonawski (81. Smrčka), Kovařík, Boubín, Hrubý, Cabrnoch – Kravtsiv (70. Prošenko)