post

Áčko trápilo favorita. Po bezbrankové půli ale padlo v Újezdu 0:4

Zatímco naši hokejisté bojovali s Ruskem o bronz na bratislavském mistrovství světa, zápolilo naše áčko s podobně těžkým soupeřem. Na půdě Újezdu nad Lesy s domácím FK mířícím do přeboru.

Už se stává koloritem našich zápasů, že se trenérské duo Vítovský – Kovařík musí před zápasem potýkat s nečekanými změnami v sestavě. Hrubého do zápasu nepustily pracovní povinnosti, a tak si premiéru v základní sestavě odbyl dorostenec Jan Cabrnoch, který v záloze vytvořil dvojici se svým starším bratrem Bohuslavem.

Do zápasu šel jako jasný favorit tým domácích, který nám na podzim uštědřil vůbec nejvyšší, a to ostudnou domácí porážku 0:9. I proto jsme jako v posledních kolech postavili základ sestavy na zabezpečené obraně a snažili se o brejky, čemuž odpovídal herní projev obou týmu v prvním poločase.

Újezd sice držel více míč na svých kopačkách, ale do nebezpečných zakončení se nedostával, a střely z dálky buď netrefovaly zařízení, nebo je lapil Jevčák. Z naší strany stojí za zmínku táhlá střela Stonawskiho z volného přímého kopu, který po utěšené brance Xaverovu zakončuje již jen levou nohou. Tentokrát nastřelil k naší smůle břevno branky, kterou strážil Jaromír Blažek.

Další přímý kop rozehrál Presl na Kovaříka, jehož prudkou přihrávku napříč vápnem stačila odklidit domácí obrana. Zakončení Cabrnocha staršího po průniku přes dva hráče do středu hřiště pak nemělo ten správný směr a minulo pravou tyč domácího gólmana. Po sérii rohových kopů Újezdu se šlo do kabin za překvapivého, leč spravedlivého stavu 0:0.

V druhé půli už se našim hráčům nepodařilo držet krok s domácími a obdrželi jsme rychlou branku v 53. minutě, která změnila ráz utkání. Po naší pravé straně prošel Šedivý a jeho centr našel na malém vápně úplně volného kanonýra Snopa a ten si s nabídkou poradil. Za šest minut našel náhodný centr vnější šajtlí mezi našimi stopery opět Snopa, který z druhého doteku vstřelil druhý gól podél vybíhajícího Jevčáka.

Naše áčko už pak nenašlo síly na obrat a zápas se pouze dohrával. V rozhodnutém zápase domácí přidali ještě dva góly a zvítězili jasně 4:0. Pozitivem utkání je, že do zápasu kromě Jana Cabrnocha zasáhl i druhý dorostenec Matěj Hořejší, a i když to oba proti kvalitnímu soupeři měli těžké, určitě nezklamali.

V dalším utkání se v sobotu 1.6. utkáme na Tempu od 17:30 s místní rezervou. Přij(e)ďte nás podpořit!

FK Újezd nad Lesy – SK Čechie Uhříněves 4:0

Branky: 53., 59. a 83. Snop, 90. Pekárek

Sestava:

Jevčák – Fiala, Fabián, Hlava, Jevtějev – Stonawski (77. Stojka), Kovařík ©, Cabrnoch J., Presl. Cabrnoch B. – Boubín (65. Hořejší)