post

Áčko má za sebou první přípravné zápasy. Byly z toho dvě porážky

Nově se rodící tým áčka o víkendu odehrál první dva přátelské zápasy, které trenéru Vítovskému posloužily především jako kondiční test širokého kádru a představení nových akvizic v akci.

Po prvním týdnu ostré přípravy, kdy se nabírala hlavně fyzická kondice, čekalo na hráče víkendové přátelské dvojutkání. V sobotu jsme přivítali rezervu Českého Brodu, hrající středočeskou A třídu, v neděli pak vítěze pražského přeboru, nedaleký Újezd Praha 4. Soupeři tedy velmi složití a spíše než na rozehrání posloužil dvojzápas jako zkouška fyzické připravenosti.

V prvním sobotním klání jsme na hlavním travnatém hřišti po celý zápas tahali za kratší konec a prohráli s Českým Brodem konečným výsledkem 0:5. Na našich hráčích byla patrná nesehranost, protože v sestavě nastoupilo mnoho nových tváří a dvě naděje z dorostu. Do třicáté minuty jsme drželi bezbrankovou remízu, kdy se soupeř zastřeloval, ale pak už prolomil střeleckou nemohoucnost a dvakrát udeřil.

Do druhé půle jsme vstoupili s pozměněnou sestavou a lépe drželi míč, ale do zakončení jsme se kvůli nepřesné finální fázi nedostávali, soupeř naopak trestal ještě třikrát a zaslouženě zvítězil.

Nedělní zápas se kvůli odpolední bouři odehrál na umělé trávě, která na jaře bývala naší  velkou zbraní. Nemělo tomu být však proti Újezdu, který na domácí umělé trávě vyhrál v letošní mistrovské sezoně 14 z 15 zápasů. Zápas začal podle předpokladů. Snažili jsme se zodpovědně bránit a čekat na brejkové situace. Těch přicházelo velmi poskrovnu, ale soupeř si mnoho šancí také nevypracoval. A pokud ano, vychytal je brankář Jevčák. Stav změnil až rohový kop v 60. minutě, kdy na zadní tyči nadvakrát otevřel skóre hostující záložník. Hosté pak z protiútoku do otevřené obrany udeřili podruhé, a tak jsme ani v druhém přípravném zápase nevstřelili branku a podlehli Újezdu P4 0:2. 

Příští víkend se v dalším dvojutkání utkáme s Klánovicemi a Modřany.