post

Áčko smazalo dvoubrankové manko. S Kunraticemi hrálo 2:2

Áčko v sobotu dopoledne vstoupilo do letošní I A třídy domácím zápasem se Slovanem Kunratice. Po zpackaném prvním poločase se ve druhém výrazně zlepšilo a získalo bod za remízu.

Po krátké letní přípravě, kdy se náš kádr dočkal mnoha příchodů mladých a nadějných tváří, jsme v prvním mistrovském přivítali nám dobře známé Kunratice. Tým, za který stále nastupuje několik hráčů, jenž nedávno oblékali náš dres. A podle zákulisních informací také posílený novými zkušenými hráči. Dal se tedy z jejich strany očekávat kombinační fotbal.

Opak byl ale pravdou. Hra soupeře se oproti loňskému ročníku nijak nezměnila. Dlouhý nákop stopera míří na kolohnáta Kuděje, jehož hrudní koš o velikosti přistávací dráhy sklepává Albovi těsně před velkým vápnem a ten rozehrává na krajního záložníka, aby centrem znovu našel zakončujícího Kuděje. A touto šablonou nás v první půli soupeř jasně přehrával a rychle se dostal do dvoubrankového vedení.

Rohový kop v sedmé minutě zakončil Kuděj sice nedůrazně, ale míč se mu i tak podařilo těsně propasírovat za brankovou čáru. Branka nás opařila a za pět minut bylo ještě hůř. Levý obránce Pilc při riskantní přihrávce středem našel jen soupeře, ten míč posunul na nabíhajícího krajního záložníka a ten ve vápně našel opět Kuděje, který svou druhou gólovou střelu v zápase otřel o břevno.

Ve dvanácté minutě jsme doma prohrávali o dvě branky a psychický stav týmu byl na bodě mrazu. Kazili jsme jednoduché přihrávky, hra dopředu postrádala myšlenku a pohyb, hra dozadu zkušenosti a důraz. Bodejť by ne, když obranná čtveřice měla v průměru 20,5 roku a pět hráčů nastoupilo za áčko v mistrovském zápase poprvé.

V posledních dvaceti minutách první půle šel náš výkon nahoru a hru se nám podařilo srovnat. Dokonce jsme mohli i snížit, když se Rákosník dostal za stopery, jenže střelou nestřelou přihrávkou nepřihrávkou branku minul a na zadní tyči doklouzal Stonawski pozdě. Do kabin jsme tedy mířili za stavu 0:2 a nutno přiznat, že zaslouženě.

Nástup do druhé půle se nám ale vydařil. Rákosník se po přihrávce ze středu hřiště vřítil do vápna a tváří v tvář Řezáčovi trefil břevno, odražený míč poslal z hranice velkého vápna Hrubý mimo. Snížení přišlo již ve 48. minutě. A nebyla to branka ledajaká. Být na zápase kamery jedné z komerčních televizí, byl by gól Boubína zařazen do sekce Borec na konec. Vystihli jsme rozehrávku 35 metrů od brány a posunuli míč právě na Milana Boubína. A ten předvedl záblesk geniality. Cizelérsky míč z kroku dloubnul a přehodil překvapeného gólmana Řezáče, který se v sítí společně s míčem třepotal jako kapr v podběráku. 

Náš vstup do druhé půle určil zbytek celého zápasu. Dařilo se nám odříznout Kuděje od zbytku hry a na polovině soupeře jsme hráli bez strachu a byli bezpeční a vytvářeli si standardní situace. Přímý kop Stonawskiho těsně minul levou tyč, ale v 62. minutě již přišlo vyrovnání. Presl našel centrem z dalšího přímého kopu hlavu Hrubého a ten míč trknul neomylně do sítě a začínalo se od začátku. 

Nikdo však v prvním mistrovském zápase nechtěl prohrát a s bodem se nakonec smířili oba týmy. Zbytek zápasu byl hodně rozkouskovaný taktickými fauly. Hosté si vypracovali několik nebezpečných standardních situací, ale kromě zakončení Glose branku neohrozili, my jsme se o střelecké možnosti připravili nepřesnou finální přihrávkou. 

V úvodním kole jsme si tak body rozdělili, v tom příštím zajíždíme na hřiště ambiciozního nováčka ze Spojů, který porazil silnou Březiněves.

SK Čechie Uhříněves – SK Slovan Kunratice 2:2

Branky: 48. Boubín, 62. Hrubý

Sestava:
Jevčák – Dvořák, Bobek, Fehrens, Pilc – Rákosník (74. Cabrnoch), Presl, Hrubý, Kovařík (C), Stonawski – Jírů (39. Boubín, 85. Hlava)