post

Áčko proti silným Spojům dlouho odolávalo, nakonec padlo 1:2

Druhé kolo v I. A třídě má za sebou náš A tým, který vyrazil na půdu týmu TJ Spoje Praha. I přes neutuchající snahu a bojovnost jsme se zápasu odešli s prázdnou po těsné prohře 1:2.

Spoje na nás od úvodního hvizdu doslova vlétly. Domácí, za které hraje hned několik hráčů s bohatými divizními zkušenosti, díky tomu jako první otevřeli skóre zápasu. Už v 7. minutě se prosadil Matyáš Olmr a prohrávali jsme 0:1. Tím tlak soupeře neustal, ale hlavně díky naší obětavosti a výbornému brankáři Lončákovi jsme druhému gólu v naší síti zabránili.

Po dvaceti minutách jsme hru dokázali vyrovnat a nakonec mohli také oslavovat vstřelenou branku. Ve 29. minutě dobře zakombinovali na pravé straně Boubín se Stonawskim a na konci celé akce byl Rákosník, který uklidil míč do branky – 1:1! Nerozhodným výsledkem první poločas skončil.

Ve druhém poločase se projevila velká síla domácích a naše mužstvo převážně odolávalo tlaku soupeře. Naše velká touha a houževnatost společně s dalšími skvělými Lončákovými zákroky už ale začínala domácí znervózňovat, jelikož na tabuli svítilo stále skóre 1:1.

To se bohužel změnilo 71. minutě, kdy Spoje dostaly k dispozici pokutový kop a ten proměnil Jan Blažek. V posledních vteřinách utkání jsme ale přece jen po bodu sahali. To když se dostal do slušné pozice střídající Jevčák, ovšem jeho střela skončila nad brankou.

Domácí tedy nakonec vyhráli 2:1 a musíme uznat, že zaslouženě. Náš tým ovšem také zaslouží pochvalu za příkladnou bojovnost a obětavost. V příštím zápase narazíme na dalšího soupeře z kategorie těch nejtěžších – na naši půdu přijede Tempo Praha. Hraje se v sobotu od 10:30.

TJ Spoje Praha – SK Čechie Uhříněves 2:1

Střelci: 7. Olmr, 71. Blažek z pen. – 29. Rákosník

Sestava: Lončák – Fehrens, Bobek, Fiala, Kovařík, Pilc (46. Šmejkal) – Stonawski (83. Jírů), Fabián, Hrubý, Rákosník (75. Jevčák) – Boubín (40. Hruška)