post

Áčko sérii bez porážky neprodloužilo, v Troji padlo jasně 0:3

V základní sestavě Čechie Uhříněves nastoupilo na půdě Troji hned sedm hráčů narozených v tomto tisíciletí a mladická nezkušenost byla na hřišti znát. Výrazné šance jsme si nevytvořili a i když nás soupeř nijak nepřehrával, došel si celkem jednoduše pro jasné vítězství.

V páté minutě se z námi zahrávaného rohového kopu zrodila první šance utkání, připsali si ji však domácí. Rychlý kontr Troji po naší ztrátě nezakončil mezi tyče Rollinger, který si naběhl na přízemní přihrávku na hranici vápna. Poté si domácí vytvořili územní převahu, kterou brzy přetavili v první gól zápasu. Nakrátko rozehraný roh v 9. minutě zakončili nejprve do břevna, dorážku hlavou už ale Veselý nasměroval do sítě – 1:0.

Naší první nebezpečnou situaci jsme si vytvořili o pět minut později, ale Hruška v situaci dva na dva volil ve vápně místo střely přihrávku, která nenašla adresáta v podobě Rákosníka. Ten si ve třetině zápasu našel dlouhý nákop za domácími obránci, přetlačil ve fyzickém souboji stopera Bauera, ale přestřelil branku.

Další dvě nadějné příležitosti jsme do konce první půle nedokázali fotbalově vyřešit, a tak jsme první půli prohráli 0:1.

Do té druhé jsme vstoupili tlakem, ze kterého jsme vytěžili několik přímých kopů ze strany, ale k ohrožení branky domácích nedošlo. V této době se zápas lámal a kdybychom vstřelili branku, mohli jsme pomýšlet na bodový import. Bohužel se naplno odhalila naše bolest, respektive bolesti dvě.

Nedokážeme si vytvářet šance a přehrát obranu soupeře tak, abychom se dostávali do zakončení, takže územní tlak z počátku druhé půle přišel vniveč. Druhou bolestí jsou pak naše nezaviněné ztráty. Jedna taková přišla v 60. minutě na polovině hřiště, kdy míč získal napadající záložník domácích, pronikl s ním až do vápna, kde přihrávkou pod sebe našel kanonýra Veselého. Ten si míč přehodil na levačku a neomylně zavěsil.

Troja se pak soustředila na bránění v zataženém bloku. Naše útočné snahy se míjely účinkem a domácí čekali na naše chyby. Jedna přišla v 75. minutě, kdy Zubatý nejdříve netrefil dobře míč, dostal ale od naší obrany šanci na nápravu, kterou nepohrdl a zvýšil na 3:0.

V 86. minutě si naši jedinou střelu na branku v tomto zápase připsal Vácha, ale jeho prudký obstřel vyrazil Bernášek na roh. Troja si tak zaslouženě došla pro tři body. Reputaci si můžeme napravit tuto sobotu v domácím klání, kdy hostíme od 10:30 Vršovice.

TJ Sokol Troja – SK Čechie Uhříněves 3:0 (1:0)

Branky: 9. a 60. Veselý, 75. Zubatý

Sestava: Lončák – Lapka, Bobek, Kovařík ©, Fehrens – Mašek, Vácha, Hruška (32. Boubín), Cabrnoch (45. Fabián), Stonawski – Rákosník (59. Fiala)