post

Bitva mladíků pro Uhříněves! Áčko doma zdolalo Vršovice 3:0

V sobotním ryze podzimním dopoledni proti sobě nastoupily dva velmi mladé týmy a ač to zpočátku nevypadalo, připsalo si áčko Čechie Uhříněves nakonec vítězství rozdílem třídy proti soupeři, který hrál v minulé sezoně o soutěž výš. O výhře nad Vršovicemi rozhodl druhý poločas.

Zápas začal velmi opatrně. Domácí i hosté se seznamovali s míčem i lehce nerovnou hrací plochou a snažili se neudělat chybu. V 9. minutě ztlumil na prsou míč kapitán Kovařík a poslal prudký pozdrav hostujícímu brankáři Butášovi, ten jej ale zkušeně chytil. Hra se pak odvíjela dle stejného vzorce, kdy vítězila opatrnost a dlouhé nákopy nad riskantními kombinacemi.

Šancí našeho týmu diváci mnoho neviděli, příležitostí jakbysmet. Za zmínku stojí přímý volný kop Hrušky z rohu velkého vápna, který v poslední chvíli odvrátil v tísni hostující stoper. Lépe na tom byli hosté, kteří si vypracovali dvě šance ke vstřelení branky. Propadlý míč si za obranou našel vršovický záložník a postupoval ze strany sám na Jevčáka, který jeho střelu vyrazil pravou nohou. O pár minut později se po rohovém kopu držel za hlavu Švarc, když neobsazený hlavičkoval z malého vápna trestuhodně nad branku našeho strážce svatyně.

Branku tak diváci během prvních 45 minut neviděli, ale dočkali se již na začátku druhé půle, kdy závar v pokutovém území Vršovic zakončil střelou zpoza vápna opět Kovařík a nastřelil ruku bránícího hráče. Rozhodčí nemilosrdně ukázal na penaltový puntík. Míč si vzal do rukou střelec posledních zápasů Stonawski a poslal Butáše na druhou stranu. Vedli jsme 1:0, což nám často sváže nohy a přenecháváme iniciativu na soupeři. To se záhy potvrdilo.

V 53. minutě se do vápna jako lasička protáhl Švarc, ale trefil jen bližší tyč. Hra ale pokračovala a následný centr poslali Vršovičtí hlavou vedle branky. Nám se podařilo stabilizovat hru, odebírat soupeři míče a čekat na šance. V 67. minutě potáhl míč Mašek, přihrál Váchovi, ten nabil Hruškovi, který našel připravenou náruč Butáše.

To samé duo se v minisouboji utkalo o tři minuty později, ale to už byl Hruška úspěšnější. Tresným kopem z dálky nachytal hostujícího gólmana, který jeho střelu přes zeď s odskokem neodhadl a ta mu zapadla do sítě. Dvougólový náskok vlil do našich hráčů euforii a energii dobojovat zbytek zápasu, ve kterém se hosté zmohli už jen na jednu šanci. Před ní však ještě utekl z vlastní poloviny střelec první branky Stonawski a ukázal, co mu jde nejlépe. Obešel dva protihráče a jeho střelu na poslední chvíli ve vápně zastavil skluzující obránce.

Pak přišel poslední záchvěv Vršovic. Na velkém vápně se náhle zjevil vystřídavší Růžička, jehož střelu podél gólmana Jevčáka se podařilo obraně zblokovat na roh, který následně Jevčák ztlumil do rukavic. A když pak v nastavení do otevřené obrany unikl po kombinaci na jeden dotek Vácha, udělal Butášovi blafák a zasunul do prázdné branky, vypukla v Uhříněvsi euforie naplno. 

SK Čechie Uhříněves – SK Union Vršovice 3:0 (1:0)

Branky: 50. Stonawski z pen., 70. Hruška, 91. Vácha

Sestava: Jevčák – Lapka, Bobek, Fabián, Fehrens (72. Fiala) – Stonawski, Kovařík ©, Vácha, Hruška, Mašek – Jírů (78. Boubín)