post

Vyřazovací boje zimní ligy: Čechie proti ČAFC, Vršovice se utkají se Spartou

V neděli 12.1. se v Uhříněvsi odehrály poslední tři zápasy základních skupin zimní ligy starších žáků, které rozhodly o pořadí ve skupinách a tím pádem také o nasazení do vyřazovacích bojů.

Třetí a čtvrté týmy základních skupin čeká boj o 5. až 8. místo. Nejdříve se odehrají dolní semifinále a následně přijde na řadu souboj o 5. místo a duel o 7. místo.

V prvním dolním semifinále se utkají SK Hostivař a Jižní Město Chodov, v tom druhém poměří síly SK Újezd Praha 4 se Slovanem Kunratice.

V neděli 26. ledna pak uvidíme horní semifinále, kam postoupily první a druhé týmy z obou skupiny. Mezi těmi je také domácí Čechie Uhříněves.

V úvodním semifinále proti sobě nastoupí dívky z AC Sparta Praha a Union Vršovice. Ve druhém se představí právě Čechie Uhříněves, soupeřem bude ČAFC Praha.

Rozpis zápasů najdete na stránce zimní ligy >>

Dvě jasné výhry a těsný boj

O finálním rozřazení týmů pro vyřazovací boje rozhodla uplynulá neděle, která nabídla tři zápasy.

V tom prvním Čechie Uhříněves porazila Újezd Praha 4 vysoko 7:1 a tím se k postupu mezi nejlepší čtyři výrazně přiblížila. Definitivní tečku tomu dalo utkání sparťanských dívek proti Hostivaři, které bylo sice velmi vyrovnané, ale výhru nakonec slavily sparťanky.

V posledním zápase základních skupin pak ČAFC zvítězila nad Kunraticemi jednoznačně 7:1 a potvrdila tím nejen postup, ale rovněž první místo ve skupině B.

Výsledky zimní ligy – 12. 1.

SK Čechie Uhříněves – SK Újezd Praha 4 7:1 (4:1)
Branky: 3., 32. a 40. Benda, 25. a 38. Martin, 30. Budka, 63. Pejter – 11. Kotvas

SK Hostivař – AC Sparta Praha dívky 2:4 (0:2)
Branky: 45. Strejček, 67. Hanzal – 20. a 33. Matoušková, 60. Šťastná, 65. Kratzmannová

ČAFC – Slovan Kunratice 7:1 (3:0)
Branky: 8. Sapík, 25. a 42. Beneš, 30. a 60. Brodil, 38. a 51. Šíma – 53. Bugan