post

První mistrák roku 2020 bez bodu. Áčko padlo na půdě Kunratic 1:3

Po dlouhé dvouměsíční zimní přípravě vstoupilo áčko do jarní části I.A třídy na hřišti Kunratic. Přesněji řečeno na postarším umělém trávníku v areálu Mikulova, kde Slovan Kunratice hraje některá svá domácí utkání.

Na podzim se oba soupeři rozešli smírně, když naši borci srovnali na 2:2 až ve druhé půli, jelikož v té první dvakrát rychle inkasovali. Podobný scénář byl k vidění i tuto sobotu, kdy se Kunratice ujali vedení již v 6. minutě. Smolným autorem branky byl jeden ze dvou noviců v sestavě Čechie, Pavel Hrubý, který poslal prudkou malou domů mimo dosah gólmana Lončáka, který tak poprvé inkasoval. I přes obdrženou branku jsme drželi sebevědomý výkon a měli v počátku utkání míč více na svých kopačkách. I proto přišlo vyrovnání velice záhy.

Ve 14. minutě jsme soupeře donutili aktivním presinkem ke ztrátě míče na jeho vlastním velkém vápně a Cabrnoch tváří v tvář gólmanovi nezaváhal a srovnal na 1:1. Roh Bobka pak proletěl malým vápnem a Boubínův průnik podél brankové čáry zakončení také nepřinesl. Hosté se následně vrátili do hry po odraženém rohu, kdy Řezáč centroval do malého vápna, kde úplně volného útočníka vychytal Lončák. Pak se ke slovu dostal starý známý Alba, který z dálky vystrašil Lončáka.

Hůř bylo deset minut před koncem poločasu, kdy z dálky práskl do odraženého balonu Mareš a Lončák jen sledoval, jak mu zatřásl břevnem. Tato situace jako by určila ráz zbytku utkání, kdy jsme začali ztrácet herní jistotu a nechali se přehrávat v osobních soubojích důrazem a kilogramy.

Druhá půle byla opatrnější z obou stran. Domácí se k výraznému ohrožení nedostávali, leč my jsme výjimkou také nebyli. Po úniku Hrubého stačila domácí obrana střela Boubína zblokovat hýžděmi jednoho z obránců a průnik Maška zůstal bez přesného centru.

V 68.minutě se dostal k prudké střele opět Alba, Lončák nepříjemnou pumelici vyrazil jen před sebe, kde ji zblízka dorazil Hajduch a strhl vedení na stranu domácích. Naše odplata měla přijít po těžkých osobních soubojích, kdy vysoké míče sklepával Boubín, ale Cabrnoch svou druhou šanci v zápase tentokrát z malého vápna v branku nepřetavil. Na druhé straně utekl obraně Hajduch, poradil si s Fehrensem a střelou na zadní tyč stanovil skóre na konečných 3:1 pro domácí.

V příštím kole přivítáme lídra tabulky Spoje, který v prvním kole porazil Březiněves třemi góly exligisty Očovana.

Slovan Kunratice – Čechie Uhříněves 3:1 (1:1)

Branky: 6. vl. Hrubý, 68. a 87. Hajduch – 14. Cabrnoch

Sestava Čechie Uhříněves:

Lončák – Fiala, Bobek, Kovařík ©, Hrubý P. – Skála (66. Fabián), Fehrens – Cabrnoch, Presl, Mašek – Boubín (82. Dvořák)