post

Letní ligu mladších žáků vyhrály Dolní Počernice. Třetí místo slavil Újezd

Drama až do poslední vteřiny nabídla Letní liga mladších žáků v Uhříněvsi. Finálový souboj mezi Dolními Počernicemi a Unionem Vršovice totiž musely rozhodnout penalty. Podobně napínavý byl rovněž souboj o třetí místo.

Finále Letní ligy se odehrávalo ve výborné atmosféře, ke které přispěly výkony obou týmů. Vršovice dvakrát vedly, ale Dolní Počernice dokázaly vždy vyrovnat a nakonec převrhnout skóre na svou stranu. Jenže soupeř ještě dokázal chvíli před koncem vyrovnat a po výsledku 3:3 došlo na penalty. Ty zvládly lépe Dolní Počernice a mohly slavit triumf.

Velice zajímavý byl také současně hraný souboj o 3. místo mezi Juniorem Praha a Újezdem nad Lesy. V prvním poločase to vypadalo na dominanci Junioru, ovšem Újezd nečekaně rychle stáhl dvoubrankové manko. Ve druhém poločase pak dokonce Újezdští otočili výsledek ve svůj prospěch a vyhráli těsně 4:3.

Zápasy o 5. a 7. místo byly bohužel poznamenány karanténou, která byla z preventivních důvodů nařízena Admiře. Ta se tak nemohla posledního utkání zúčastnit. Po dohodě s kluby se tak odehrál miniturnaj mezi Xaverovem, Běchovickými Sršni a Viktorií Radim. Posledně jmenovaný tým obsadil bez ohledu na výsledky miniturnaje 7. místo, Admira skončila osmá.

Vzájemný zápas mezi Xaverovem a Běchovicemi o 5. místo pak zvládl lépe klub z Horních Počernic a obsadil tak konečné 5. místo, Běchovice skončily šesté.

Duel o 9. místo pak vyhrály nad Čechií Uhříněves jasně 9:0 Kolovraty. Souboj o 11. místo mezi Hostivaří a Čechií Dubeč musely rozhodnout penalty, šťastnějším týmem se stala Dubeč.

Konečné pořadí Letní ligy mladších žáků:

1.Sokol Dolní Počernice
2. Union Vršovice
3. FK Újezd nad Lesy
4. TJ Junior Praha
5. SC Xaverov Horní Počernice
6. Běchovičtí Sršni
7. Viktoria Radim
8. Admira Praha
9. Sokol Kolovraty
10. Čechie Uhříněves
11. Čechie Dubeč
12. SK Hostivař

Týmové fotky