post

Áčko má první výhru! Kunratice zdolalo 3:1, uspělo i béčko

To už by bylo, aby nebylo! A tým Čechie Uhříněves po dvou úvodních porážkách zabral a na domácí půdě porazil Slovan Kunratice 3:1. Tři body tak zůstaly doma a nutno dodat, že zaslouženě.

Do utkání jsme bohužel nemohli nastoupit v kompletní sestavě, přesto jsme byli od začátku lepším týmem a udávali tempo zápasu. Hned po pár minutách se mohl prosadit Milan Boubín, ale jeho střela z přímého kopu skončila smolně na tyči.

To ale našeho útočníka nerozhodilo a brzy se již mohl radovat. V 17. minutě jsme totiž podnikli pěknou akci, na jejímž konci byl právě Boubín a míč nekompromisně uklidil k tyči. Ještě více radosti nám přinesla 33. minuta, kdy stejný hráč zvýšil z dorážky už na 2:0!

Výsledkem 2:0 pro náš tým skončil první poločas. Ten druhý začal dost opatrně a hra byla výrazně rozkouskovaná. Hosté zjednodušili hru, my zodpovědně bránili, ale do šancí jsme se také již moc nedostávali.

Všem pak zatrnulo v 84. minutě, kdy Kunratice z ojedinělé šance snížily a rázem to bylo „jen“ 2:1. Naštěstí trvalo jen dvě minuty, než střídající Filip Kment poslal do úniku Standu Maška a ten si věděl rady. Míč uklidil podél gólmana a mohli jsme slavit vítězství 3:1!

SK Čechie Uhříněves – SK Slovan Kunratice 3:1

Branky: 17. a 33. Boubín, 86. Mašek – 84. Holas

Sestava Čechie: Lončák – Pilc, Bobek, Kovařík, Hrubý P. – Vácha (85. Fiala), Vaněk, Fehrens (80. Kment), Hrubý M., Mašek – Boubín

Béčko úvodní kolo zvládlo

B tým Čechie nastoupil tradičně po zápase áčka, a to proti béčku přeborové Dukly Jižní Město. Úvod utkání nám vyšel na výbornou a přestože jsme první dvě velké příležitosti nevyužili, v 19. minutě jsme se již prosadili zásluhou Filipa Kmenta.

Nikdo by asi v tu chvíli nečekal, že půjde o branku jedinou a tudíž rozhodující. Přestože si oba týmy ještě své příležitosti vypracovaly, brankáři již žádný míč za svá záda nepustili.

Do 2. třídy jsme tedy vstoupili vítězně a Duklu Jižní Město porazili doma těsně 1:0.

SK Čechie Uhříněves B – Dukla Jižní Město B 1:0

Branka: 19. Kment

Sestava Čechie: Jevčák – Dvořák, Šmejkal (41. Procházka), Fabián, Fiala – Stonawski, Skála, Smrčka (Třešňák M.), Hlava, Seniv – Kment (78. Stojka)