post

Starší dorost postoupil v poháru. Hostivař zdolal jednoznačně 5:2!

Další den, další postup! Po starších žácích dokázali ve středu postoupit v pražském poháru také starší dorostenci. A to jednoznačným způsobem. Přeborovou Hostivař porazili 5:2.

Starší dorost byl od začátku utkání lepším týmem, často si ovšem hráči nedokázali ideálně vyhovět ve finální fázi. Proto byl stav dlouho vyrovnaný nebo těsný.

Do vedení jsme šli ve 30. minutě, kdy se prosadil Šimon Vosáhlo. Soupeř ovšem dokázal pár minut před poločasem vyrovnat a tak na tabuli svítilo poločasové skóre 1:1.

Ve druhém dějství jsme už ale dokázali být nekompromisní a efektivnější. To jsme vyjádřili čtyřmi góly v řadě. V 50. minutě se trefil Mára Medřický, v 79. pak podruhé v utkání Vosáhlo.

V závěru utkání se pak předvedl Kuba Rathouský, který skóroval dvakrát v rozmezí dvou minut a bylo to 5:1. Hosté už jen skóre kosmeticky upravili a my mohli slavit výhru 5:2!

Jednoznačná výhra nám přinesla zasloužený postup proti soupeři z vyšší soutěže. Další kolo poháru je naplánováno až na jarní sezonu.

Hodnocení trenéra Jana Vetyšky: „Máme nově založený starší dorost, takže jsme do poháru nastoupili poprvé. Těšili jsme se na poměření sil s přeborovým soupeřem, protože sami začínáme v nižší soutěži. Do zápasu jsme šli s cílem postoupit a prakticky od první minuty jsme byli lepším týmem. Sice jsem se během prvního poločasu hledali střelecky a nechali si dát laciný gól, ale během druhé půle jsme naši převahu proměnili v jasné vítězství. Klukům děkuji za tradiční disciplinovaný týmový výkon a všichni se těšíme na další kolo.“

Čechie Uhříněves – SK Hostivař 5:2

Branky: 30. a 79. Vosáhlo, 50. Medřický, 83. a 85. Rathouský – 41. a 88. Bouzid

Sestava Čechie: Štěpánek – Kadlec K. (83. Loukotka), Bezděka, Hrad, Kuprin – Medřický (Kadlec T.), Janda, Cabrnoch (30. Rathouský), Burian (79. Révay), Vacek (63. Kovač) – Vosáhlo