post

Výhra na Xaverově a v Dubči. Áčko i béčko Čechie zvládly náročnou neděli

Áčko i béčko Čechie Uhříněves navázaly na úspěšný minulý víkend a znovu jsme zaznamenali dvě výhry. Oba týmy přitom hrály zároveň na půdě soupeře a šlo o náročné duely.

A tým se představil v neděli odpoledne na půdě Xaverova. Utkání se po domluvě klubů odehrálo na přírodní trávě a všichni účastníci si „užili“ anglické počasí.

Od začátku zápasu měl náš tým o něco více ze hry, ale domácí byli také schopni zahrozit. My měli šance především při střelách z dálky.

Nejdříve napálil Tomáš Podvín z přímého kopu spojnici tyče a břevna, poté mířil Roman Seniv těsně vedle. Ve 40. minutě jsme se dočkali, když napřáhl znovu Tomáš Podvín a tentokrát trefil přesně.

O poločase jsme tak vedli 1:0 a vstup do druhého dějství jsme si nemohli představit lepší. Hned ve 47. minutě vypálil Kuba Rákosník, jehož střelu ještě brankář vyrazil, ale dorážka Milana Boubína již skončila v síti – 2:0.

Do konce utkání jsme již příliš velkých šancí neviděli ani na jedné straně. Áčko tak odvezlo z Xaverova zaslouženě tři body a navázalo na výhru proti Troji.

SC Xaverov – Čechie Uhříněves 0:2

Branky: 40. Podvín, 47. Boubín
Sestava: Jevčák – Hrubý M., Podvín, Kovařík, Hrubý P. – Hančl (80. Pinkas), Vaněk, Fehrens, Boubín, Seniv (83. Procházka) – Rakosník (70. Štěpánek)

Béčko ve stejný čas odehrálo utkání na hřišti Čechie Dubeč. Proti místnímu béčku poslal náš tým do vedení ve 45. minutě z penalty kapitán Honza Hlava. Tím jsme si zajistili poločasové vedení.

Podobně jako u A týmu vyšel i béčku perfektně start druhé půle. Ve 49. minutě se totiž prosadil Honza Cabrnoch a vedli jsme 2:0. Poslední třetí branku přidal v 75. minutě Filip Sobota.

B tým Čechie tak zvládl vítězně i druhý jarní duel a udržuje si pětibodový náskok v čele tabulky.

Čechie Dubeč B – Čechie Uhříněves B 0:3

Branky: 45. Hlava z pen., 49. Cabrnoch, 75. Sobota
Sestava: Třešňák M. – Dvořák, Bobek, Hlava, Fiala – Sobota (78. Fabián), Cabrnoch, Zbořil (22. Beránek), Klégr, Kurka (85. Vacek) – Mazanec (88. Vosáhlo)