post

Áčko Čechie porazilo doma Žižkov B 2:1. Béčko padlo s Újezdem Praha 4

Obrovsky cenné a důležité tři body si připsalo o víkendu áčko Čechie Uhříněves. Na domácí půdě porazilo Viktorii Žižkov B 2:1 a posunulo se v tabulce na 9. místo. Béčko tentokrát prohrálo.

Čechie Uhříněves – Viktoria Žižkov B 2:1

Branky: 6. Peterka, 33. Mazanec – 4. Baratt
Sestava:
Jevčák – Vácha (59. Vaněk), Podvín, Kovařík, Hrubý P. – Cabrnoch (46. Seniv), Hrubý M., Mazanec, Chadim, Blažek (83. Nguyen) – Peterka

Důležitý zápas pro domácí Čechii Uhříněves nezačal vůbec dobře, jelikož jsme inkasovali hned po necelých čtyřech minutách hry.

Naštěstí jsme dokázali velmi rychle odpovědět, když se v 6. minutě prosadil útočník Adam Peterka a bylo to 1:1. Od té chvíle se hrálo utkání, ve kterém měla Viktoria Žižkov B optickou převahu, ale zároveň se nám dařilo ji nepouštět do šancí.

Ve 33. minutě jsme se radovali znovu, vedení nám zajistil přesnou hlavičkou Toby Mazanec. Ve 41. minutě pak dostal po druhé žluté červenou kartu hostující obránce Ondřej Žežulka.

Ve druhém poločase jsme se chvílemi až příliš snadno zbavovali míčů, proto nás hosté dokázali zatlačit i o deseti. Největší šanci jsme nicméně měli my, jenže samostatný únik Tobyho Mazance ani následná dorážka Martina Blažka gólem neskončily.

Poctivou defenzivou jsme nicméně utkání dotáhli do vítězného konce a posunuli se v tabulce na 9. místo. Soutěž je každopádně nadále obrovsky vyrovnaná.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Jsme velmi rádi za získané a tolik potřebné tři body, které nás v tabulce zase přibližují blíže k jejímu středu. Hosté sice měli opticky mírnou převahu, kterou naštěstí pro nás nedokázali gólově využít i díky naší dobře fungující defenzivě. A protože se fotbal hraje právě na góly, tak důležité vítězství zůstalo v Uhříněvsi.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Čechie Uhříněves B – SK Újezd Praha 4 B 0:3

Branky: 23. Novák z pen., 33. Řezníček, 39. Kurka
Sestava:
Třešňák M. – Dvořák, Fabián, Presl, Bobek – Nguyen Dinh Nam, Tran Huy Nam (22. Třešňák J.), Študent (68. Vacek), Sobota, Stonawski (46. Janda) – Fajt (75. Loukotka)

Béčko Čechie nastoupilo proti posílenému béčku Újezdu Praha 4 a dvacet minut se soupeřem drželo krok. Pak ovšem přišel klíčový moment celého utkání – nešťastná červená karta pro našeho brankáře a nařízená penalta, kterou Újezd proměnil.

Od té chvíle jsme to o desíti měli proti silnému soupeři logicky velmi těžké a hosté ještě dvakrát do poločasu skórovali. Do kabin se tak šlo za stavu 0:3.

Ve druhém dějství předvedli naši hráči velmi dobrý výkon a utkání dohráli se ctí. Žádné další branky již nepadly. Béčku skončila série čtyř zápasů bez prohry.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>