post

Po sezoně: A tým Čechie skončil s vyrovnanou bilancí a třetí nejlepší obranou

Jelikož podzimní mistrovský ročník amatérských soutěží je po uplynulém víkendu u konce, přichází čas na hodnocení a shrnutí. V našem seriálu „Po sezoně“ půjdeme od nejstarších až po nejmladší. Začít tedy musíme logicky A týmem Čechie Uhříněves.

Áčko Čechie Uhříněves vstupovalo do sezony jako nováček pražského přeboru. V létě přišlo několik nových hráčů, kostra týmu z A třídy nicméně zůstala. Bylo jasné, že v posledních letech velmi kvalitní a konkurenceschopný přebor bude mnohem větší výzvou než soutěž o řád níž. To se také potvrdilo.

První utkání sezony na půdě Podolí náš tým prohrál 0:1, v tom druhém se ale postaral o velké překvapení, když porazil na domácí půdě sousední Sokol Kolovraty 1:0. Následovala remíza 1:1 na ČAFC.

Poté přišlo asi nejhorší období v rámci podzimu. Tým zužovala zranění, a i proto předvedl dva špatné výkony. Nejdříve schytal debakl 0:5 od Přední Kopaniny a poté padl 0:1 v Královicích.

Naštěstí se podařilo zareagovat dvěma výhrami nad Hostivaří a v Radotíně, ovšem následovaly další dvě prohry s Duklou JM a na Zličíně. Bylo jasné, že potřebujeme zabrat. A to se povedlo.

Cenná remíza a skvělá série

Výrazným milníkem podzimu se stala remíza 0:0 proti Spojům Praha. Čechie Uhříněves totiž jako první tým dokázala lídra tabulky obrat o body. Následoval stejný výsledek na hřišti Braníka.

Remízy byly cenné, všem ale bylo jasné, že sbírat bodíky nestačí. Je potřeba začít vyhrávat. Výzvu jsme si vzali k srdci a zaznamenali tři výhry v řadě (Viktoria Žižkov, Motorlet Praha, Slavoj Vyšehrad).

V posledním kole jsme bohužel nestačili na Tempo Praha a prohráli 0:3.

Podzimní sezonu jsme tak zakončili s vyrovnanou bilancí 6 výher, 3 remízy a 6 proher. Největším problémem bylo jednoznačně střílení gólů, jelikož jsme jich zaznamenali pouze 11 a jsme v tomto směru nejhorší tým soutěže. Naopak se ovšem pyšníme třetí nejlepší defenzivou (20 inkasovaných branek).

Statistické okénko

Počet zápasů: 15
Počet bodů:
21
Bilance: 6-3-6
Skóre: 11:20

Nejlepší střelec: Adam Peterka (4 góly)
Nejvíce odehraných minut: Tomáš Podvín (1 367)
Nejvíce vychytaných nul: Jakub Jevčák (5)