post

Po sezoně: Starší dorost Čechie oslnil sérií výher i přestřelkami

Ve třetím dílu seriálu „Po sezoně“ se zaměříme na starší dorost Čechie Uhříněves. Tým dlouho znal pouze vítězství, v závěru soutěže na něj ale dolehla častá zranění a pokles formy.

Starší dorost Čechie zahájil sezonu jasnou výhrou 12:0 proti Březiněvsi, ta ale později soutěž odhlásila a tudíž se nám jednoznačná výhra smazala. Přesto jsme chuť neztratili.

Dorostenci totiž vyhráli hned pět dalších zápasů v řadě a rozjeli tak parádní sérii! Postupně jsme vyhráli na Junioru (2:1) i na ČAFC (5:3), zdolali doma Podolí (4:0) a triumfovali ve Kbelích (7:0).

Páté vítězství jsme pak zaznamenali ve velmi prestižním a hlavně divácky napínavém zápase proti Sokolu Kolovraty. Místní derby naši kluci opanovali výsledkem 4:2.

Nepříjemná zranění opor

V podzimní sezoně si bohužel starší dorost vybral také dostatek smůly a to především ohledně zranění. Pár zápasů chyběl brankář Ondra Hádek, dlouhodobé zdravotní potíže pak sužovaly také důležité články základní sestavy Kryštofa Kadlece a Honzu Pinkase.

Právě zranění a mírný pokles formy mimo jiné stál za zhoršenými výsledky v závěrečné fázi sezony. Vše začalo první ztrátou, remízou 2:2 na půdě Újezdu nad Lesy, kde naši kluci dojeli hlavně na neproměňování šancí. Následovala nicméně jasná výhra 7:1 nad Bílou Horou.

V předposledním kole přišla největší rána – prohra 3:8 ze hřiště Sokolu Řepy. V závěrečném kole jsme se přitom chystali na souboj s prvními Stodůlkami. První utkání muselo být za stavu 1:1 přerušeno kvůli mlze, v tom druhém nakonec triumfovaly Stodůlky výsledkem 3:1.

Starší dorost tak zakončil podzimní sezonu se ziskem 19 bodů a skóre 35:20. Aktuálně mu patří třetí příčka.

Statistické okénko

Počet zápasů: 9
Počet bodů:
19
Bilance: 6-1-2
Skóre: 35:20

Nejlepší střelec: Jan Kopřiva (12 gólů)
Nejvíce odehraných minut: Tadeáš Kadlec, Jakub Rathouský (826 minut)

Hodnocení trenéra

Vendelín Schierreich: „Podzimní část sezony se po posledním zápase hodnotí trochu méně pozitivně. Přestože se držíme vysoko v tabulce, prohráli jsme závěrečný zápas s prvními Stodůlkami, které nám utekly na vyšší bodový rozdíl. Úplně jsme vyhořeli v Řepích, což považuji za daleko horší ztrátu. Na jaře se ale může stát spousta věcí, náskok prvního týmu chceme stáhnout co nejvíce. Nejvíce si cením, že starší a mladší dorost fungují společně velmi dobře a to se odráží i v nastavení tréninku. Různé srandičky a hecovačky nepřebijí kvalitu a intenzitu, zároveň se příjemně doplňují.“