post

Po sezoně: Mladší dorost je po podzimu šestý, na jaře chce výš

Ve čtvrtém dílu seriálu „Po sezoně“ se zaměříme na mladší dorost Čechie Uhříněves, jenž působí v I. A třídě. Našemu týmu nevyšel podle představ úvod a závěr sezony, zažil ovšem také krásnou sérii čtyř vítězství v řadě.

Mladší dorost si na úvod podzimní sezony rozdělil po napínavém průběhu body s FA Alexe Zbura, když na půdě soupeře remizoval 2:2. Následovalo domácí derby se Sokolem Kolovraty a po nepříliš povedeném výkonu prohra 0:2.

Tým se nicméně zdravě naštval a rozjel sérii výher. Nejprve zničil Klánovice na jejich hřišti 6:1, podobně jasnou záležitostí bylo rovněž domácí utkání s Přední Kopaninou (5:1).

Cenné výhry následně mladší dorost zaznamenal na půdě Lochkovu (2:0) a především proti Zbraslavi (4:3). V tomto utkání jsme prohrávali již 0:2, ale dokázali ho otočit a slavili tři body.

Smolný šlágr

V očekávání jsme jeli na hřiště prvního týmu tabulky – Dolních Chaber. Ty nakonec po podzimu ztratily body pouze v jednom zápase, v souboji s naším týmem k tomu ale byly zatraceně blízko. Ještě minutu před koncem byl totiž stav vyrovnaný 2:2, pak ovšem domácí rozhodli a nakonec vyhráli 4:2.

V dalším utkání už se remíza konala, doma jsme hráli smírně 1:1 se Střešovicemi. Následovala ovšem třetí prohra sezony a to na hřišti Hostivaři (0:3).

Na vítěznou vlnu se tým vrátil proti Dolním Počernicím (3:1), rychle ji ale utnula porážka ze hřiště FC Háje (0:3). Nutno říct, že poslední prohru zapříčinilo hlavně naše neproměňování šancí.

Tak jako tak se mladší dorost po podzimu nachází na 6. místě tabulky se skóre 25:21.

Statistické okénko

Počet zápasů: 11
Počet bodů:
17
Bilance: 5-2-4
Skóre: 25:21

Nejlepší střelec: Vít Zlatohlávek (6 gólů)
Nejvíce odehraných zápasů: Mark Madyra, Bin Guo Wang, Filip Burcl, Vít Zlatohlávek, Adrian Pejter, Matěj Budka, Jindřich Chein (11 zápasů)
Nejvíce vychytaných nul: Ondřej Hádek (1)

Hodnocení trenéra

Vendelín Schierreich: „Myslím, že se povedlo velmi dobře doplnit tým o nově příchozí hráče ročníku 2007. Přesto nám nevyšel úvod sezony, kdy jsme doma prohráli derby s Kolovraty. Po výhře v Klánovicích jsme měli poměrně úspěšnou výherní sérii, kterou jsme nepotvrdili v těžkém zápase s Dolními Chabry. Tímto výsledkem a dalšími, často klíčící z horší hry v poslední třetině hřiště, nám uteklo čelo tabulky. Během zimy máme na čem pracovat, na jaře chceme první tři týmy pořádně potrápit. Stejně jako při hodnocení podzimu u staršího dorostu, tak i u mladšího dorostu jsem spokojen s kvalitou tréninkového procesu včetně nadprůměrně docházky.“