post

Skvělý start do jara! Áčko i béčko Čechie porazily v derby Kolovraty 2:1

Parádní nedělní odpoledne prožily seniorské týmy Čechie Uhříněves. Áčko i béčko se představily ve venkovním zápase hraném na hřišti Újezdu Praha 4 proti Kolovratům a oba přivezly tři body za výhru 2:1.

Sokol Kolovraty – Čechie Uhříněves 1:2

Branky: 2. Bláha – 31. Peterka, 51. Mazanec z pen.
Sestava:
Jevčák – Aust, Hrubý M., Podvín, Kovařík, Hrubý P. (88. Tran Huy Nam) – Blažek (80. Vácha), Vaněk, Chadim, Sarkisyan (46. Mazanec) – Peterka

Áčko Čechie chtělo zapomenout na nepovedený pohárový zápas, hned ve druhé minutě ale přišla první velká překážka. Domácí Kolovraty se totiž prosadily z rohového kopu a vedly 1:0.

Naši hráči se ovšem dokázali z úvodní branky rychle oklepat a v prvním poločase hodně hrozili. Když nevyšly šance ze hry, prosadili jsme se rovněž po rohovém kopu, když se trefil Adam Peterka.

Poločas tedy skončil smírně 1:1. Do druhého dějství jsme vstoupili lépe a po dobře zahrané standardní situaci dostali za strčení našeho hráče výhodu penalty. Tu proměnil Toby Mazanec – 2:1.

Přibližně od 65. minutě jsme se ale možná až příliš zatáhli a spoléhali na to, že vedení udržíme. Faktem je, že Kolovraty si již dokázaly vytvořit pouze jednu šanci, ovšem obrovskou.

Jelikož domácí hráč ve velké příležitosti naštěstí přestřelil, odvezli jsme si hodně cenné tři body. Navíc jsme vyhráli i druhé místní derby v sezoně.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Po přípravných zápasech, ve kterých se nám moc nedařilo, jsme se již všichni těšili na první mistrovské. Bohužel samotný úvod utkání se nám nepovedl a z první standardky jsme inkasovali. Po asi deseti minutách hry jsme se ovšem do zápasu dostali a výsledkem byla naše vyrovnávací branka. Do konce poločasu si troufnu říct, že jsme byli i lepším týmem. Krátce po přestávce jsme dostali výhodu pokutového kopu, který jsme proměnili a takticky dobře zvládnutým výkonem jsme utkání dovedli do vítězného konce, za což jsme rádi. Klukům ke třem bodům gratuluji.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Sokol Kolovraty B – Čechie Uhříněves B 1:2

Branky: 49. Aberle – 29. Rákosník, 53. Tran Huy Nam
Sestava:
Štěpánek – Loukotka (70. Rathouský), Bobek, Hlava, Dvořák – Nguyen Dinh Nam, Klégr (70. Kadlec), Tran Huy Nam, Sobota (58. Cabrnoch), Stonawski – Rákosník (77. Seniv)

B tým Čechie Uhříněves se představil proti béčku Kolovrat hned po souboji áček. V prvním poločase tahali naši hráči za delší část provazu a zaslouženě se dostali gólem Kuby Rákosníka do vedení. Další dvě velké šance nám zneškodnil domácí brankář.

Kolovratům ovšem vyšel vstup do druhého dějství a ve 49. minutě dokázali vyrovnat. Trvalo nicméně jen čtyři minuty, než jsme opět vedli. Tentokrát se prosadil po rohovém kopu Tran Huy Nam.

Domácí následně zjednodušili hru a snažili se nás zatlačit jednoduchou hrou, ze které si vytvořili jednu dobrou příležitost na vyrovnání. My zase hrozili z brejků, bohužel jsme žádný nedotáhli ke gólu.

Jelikož jsme ale již soupeři vyrovnávací branku nedovolili, odvezli jsme si také cennou výhru 2:1.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>