post

Áčko Čechie bralo na Hostivaři bod. Béčko prohrálo ve Vinoři 3:4

Áčko i béčko Čechie Uhříněves si o velikonočním víkendu zahráli už v pátek. Přeborový tým remizoval 1:1 na hřišti Hostivaře, rezerva těsně padla na půdě třetí Vinoře 3:4.

SK Hostivař – Čechie Uhříněves 1:1

Branky: 31. Žampa z pen. – 40. Podvín z pen.
Sestava:
Jevčák – Bobek, Chadim, Kovařík, Hrubý M. – Aust (82. Vácha), Vaněk, Podvín, Blažek, Hrubý P. (75. Cabrnoch) – Peterka (75. Mazanec)

Áčko vyrazilo v pátek na nedaleké hřiště Hostivaře, který se nacházel v tabulce o bod za naším týmem. V prvních deseti minutách měli více ze hry domácí, poté se obraz hry ovšem změnil.

Soupeře jsme dokázali zatlačit a vytvořili si několik šancí, které bohužel zůstaly neproměněny. Nutno dodat, že primárně kvůli skvělému výkonu brankáře Lukáše Provazníka.

Ve 31. minutě pak přišel šok. Hosté rozehráli dlouhý aut a míč se nešťastně opřel o ruku našeho hráče – penalta. Tu proměnil Viktor Žampa a bylo to 1:0.

Naše reakce naštěstí přišla ještě v prvním poločase. Po dalších dvou velkých šancí jsme i my dostali po faulu na Michala Vaňka výhodu penaltu, ze které se nemýlil Tomáš Podvín – 1:1.

Ve druhém dějství se hrálo přece jen opatrněji, pro oba týmy bylo klíčové neprohrát. Blíže ke třem bodům jsme nakonec měli my, ale ani jednu ze tří slušných příležitostí jsme neproměnili.

Zápas tak skončil dělbou bodů po remíze 1:1.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Domácí měli od úvodních minut tlak, který jsme ustáli a pomalu začali mít převahu, ze které se narodily i naše šance. Bohužel zůstaly nevyužity díky skvělým zákrokům domácího brankáře. I ve druhém poločase jsme si vytvořili dvě až tři brankové příležitosti, ale opět nás vychytal muž zápasu Lukáš Provazník. Konečná remíza a zisk jediného bodu je pro nás ztrátou.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

FK Vinoř – Čechie Uhříněves B 4:3

Branky: 3. Ježek, 13. Dlabač, 36. Emelianov, 74. Rek – 17. Rákosník, 75. Stonawski, 90. Vosáhlo
Sestava:
Štěpánek – Dvořák, Hančl, Presl (46. Fiala), Vacek (42. Klégr) – Vosáhlo, Nguyen Dinh Nam, Sobota, Rathouský (46. Fajt), Stonawski – Rákosník (71. Loukotka)

Béčku na půdě třetí Vinoře nevyšel první poločas, po kterém prohrávalo 1:3. Domácí skórovali dvakrát v prvních třinácti minutách, za nás korigoval kapitán Kuba Rákosník.

Naopak ve druhém dějství se náš tým výrazně zlepšil a nakonec i sahal po bodu. Vinoř šla sice do vedení 4:1, ovšem díky trefám Jardy Stonawskiho a Šimona Vosáhla jsme náskok stáhli.

Na vyrovnání již bohužel našemu týmu nezbylo moc času. Litovat můžeme některých nedotažených šancí. Přesto jsme svou kůži na hřišti favorita nedali lacino.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>