post

A tým Čechie remizoval s Braníkem 1:1. Béčko vzalo body prvním Bohnicím

Dva zápasy, dvě remízy. Tak by se dal v krátkosti shrnout uplynulý víkend v podání našich mužů. Áčko hrálo nerozhodně s Braníkem, béčko pak s Bohnicemi, lídrem I. B třídy.

Čechie Uhříněves – ABC Braník 1:1

Branky: 89. Chadim – 60. Vybíral
Sestava:
Jevčák – Vácha, Podvín, Chadim, Hrubý P. – Aust, Vaněk, Tran Huy Nam, Študent (74. Hrubý M.), Aust (68. Seniv) – Blažek

Utkání áčka Čechie Uhříněves proti týmu ABC Braník se hrálo na výborně připravené přírodní trávě. Ta přála kombinaci, o kterou se oba soupeři pokoušeli.

V prvním poločase byl v zakončení nebezpečnější Braník, dvakrát výborně zasáhl brankář Kuba Jevčák. My se také dokázali do šancí dostat, ale v té největší jsme nastřelili jen obránce hostů.

O půli byl tak stav nerozhodný a diváci branku neviděli. Ve druhém dějství jsme nějakou dobu tahali za delší konec provazu a vypracovali si obrovskou šanci, Adam Peterka ale mířil mimo.

V 60. minutě přišel šok. Hosté vrátili odražený míč zpět do pokutového území, hostující kapitán Marek Vybíral se pověsil do vzduchu a hlavou skóroval.

Tento moment nás ale nezlomil a dokázali jsme soupeře zatlačit. Bohužel jsme dvě velké šance neproměnili. Když už jsme v závěru riskovali, mohl Braník zvýšit na 2:0, ale samostatný únik nevyužil.

A to jsme dokázali potrestat. Po sérii standardních situací vrátil míč do ohně Martin Blažek, Adam Peterka ho protečoval a Kuba Chadim hlavou vyrovnal na konečných 1:1.

Závěr utkání se již jen dohrával, remíza byla vzhledem k průběhu utkání zasloužená.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Po dvou vyhraných zápasech jsme na to chtěli navázat i v tom dalším na domácím hřišti proti kvalitnímu Braníku. Taktiku jsme jejich hře přizpůsobili. Po naší chybě se hosté dostali do vedení, ale náš tlak jsme ještě více vystupňovali a odměnou byla vyrovnávací branka v závěru utkání. Bylo to typicky remízové utkání.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Čechie Uhříněves B – Slovan Bohnice 2:2

Branky: 5. a 81. Aust – 7. Shejbal, 63. Zima
Sestava:
Třešňák – Dvořák (53. Vosáhlo), Hančl, Bobek, Loukotka (46. Sobota) – Sarkisyan (21. Seniv), Klégr, Presl, Stonawski – Aust, Vacek (46. Nguyen)

Utkání B týmu Čechie Uhříněves proti prvnímu Slovanu Bohnice nabídlo velmi strhující úvod utkání. Hned v 5. minutě se z přímého kopu parádně prosadil Hubert Aust, o chvíli později ale hosté vyrovnali po rohovém kopu na 1:1.

Do konce prvního poločasu se pak zápas odehrával primárně v režii Bohnic, které více držely míč, ale až na jednu výjimku je naše pozorná defenziva do šancí nepouštěla.

Ve druhém dějství se nicméně obraz hry změnil a najednou jsme my byli tím dominantnějším týmem. Bohužel v 63. minutě hosté podnikli ojedinělý brejk a dostali se do vedení.

Náš tlak nicméně neustával a v 81. minutě jsme se dočkali odměny, když se znovu prosadil Hubert Aust. Když už zápas směřoval k remíze, mohli nicméně hosté rozhodnout, proti byl ale fantastický zákrok brankáře Kuby Třešňáka.

Béčko tak obralo lídra tabulky o body, když s Bohnicemi remizovalo 2:2.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>