post

Áčko Čechie remizovalo s Motorletem B 1:1. Béčko nestačilo na Chodov

A tým Čechie Uhříněves remizoval na domácí půdě s posílenou rezervou Motorletu Praha 1:1 a udržel se v tabulce na 9. místě. Béčko nestačilo na Chodov a prohrálo s ním i druhý zápas sezony.

Čechie Uhříněves – FK Motorlet Praha B 1:1

Branky: 11. Mazanec – 44. Blažek
Sestava:
Jevčák – Bobek, Podvín, Chadim, Hrubý M. – Aust, Vaněk (68. Študent), Kovařík, Mazanec, Peterka (68. Seniv) – Blažek

Úvod utkání se nesl v duchu tlaku Motorletu, který zahrával za prvních pár minut hned pět rohů. Z nich si vytvořil jednu nadějnou pozici, míč ale skončil vedle naší branky.

Po přibližně deseti minutách jsme se otřepali, zápas vyrovnali a navíc vstřelili první gólu zápasu. Paradoxně jsme se trefili z našeho prvního rohového kopu, když se prosadil Toby Mazanec.

Od té chvíle se hrál vyrovnaný duel, ovšem v poslední pěti minutách dokázala rezerva Motorletu náš tým opět zatlačit. A bohužel vše korunovala gólem do šatny – trefil se Matěj Blažek.

Druhý poločas se nesl ne znamení opatrnosti. Hostující hráči spoléhali především na dlouhé křížné míče, my zase na brejkové situace. Po jedné z nich mohl podruhé v utkání skórovat Toby Mazanec, ale brankář Motorletu ho tentokrát skvěle vychytal.

V 80. minutě si pak velkou příležitost připravil také Motorlet, míč naštěstí skončil vedle naší branky. Do konce utkání jsme pak již zahrozili jen my, ale střela Romana Seniva ani centr Huberta Austa ke gólu nevedly. Zápas tak skončil smírně 1:1.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Klasické utkání tabulkových sousedů o šest bodů. Hosté nastoupili velmi sebevědomě a začali velmi aktivně. Nám se to podařilo ustát, a navíc i otevřít skóre. Bohužel jsme to neudrželi do přestávky, kdy se hostům podařilo přetavit svůj další tlak ve vyrovnávací branku. Druhý poločas se mladíci z Jinonic pokoušeli strhnout vedení na svou stranu, ale stav utkání se již nezměnil a utkání skončilo remízou, která je pro nás velmi cenná. Závěrem musím říct, že za tým Motorletu nastoupilo plno šikovných mladých fotbalistů, kteří mají před sebou určitě slibnou budoucnost.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Čechie Uhříněves B – JM Chodov 0:1

Branka: 16. Tříska
Sestava: Třešňák J. – Kadlec, Hančl, Presl, Loukotka (46. Bobek) – Stonawski, Klégr, Sobota (65. Fiala), Študent, Aust (46. Vacek) – Peterka

Béčko vstoupilo do domácího utkání proti Chodovu velmi aktivně, úvodní šance ale zůstaly neproměněny. V 16. minutě přišel trest v podobě vedoucího gólu hostů.

Naši hráči měli v zápase nadále více ze hry, příležitosti se ale rodily čím dál obtížněji. Naopak Chodov dokázal občas nepříjemně zazlobit z brejkových situací.

Ve druhém poločase domácí fotbalisté tlak vystupňovali, ale v ani jedné z větších šancí se prosadit nedokázali. Šlo o zápas, kdy bychom gól nedali asi ani za celý den…

Chodov naopak pozorně bránil a došel si tak pro velmi cenné vítězství 1:0.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>