post

Áčko Čechie remizovalo na Podolí 3:3. Béčko nestačilo na Ďáblice

Úvodní mistrovské zápasy mají za sebou seniorské týmy Čechie Uhříněves. Áčko v prvním kole přivezlo bod ze hřiště Slavoje Podolí, béčko tentokrát vyšlo naprázdno.

Slavoj Podolí – Čechie Uhříněves 3:3

Branky: 13. France, 58. Podobský, 81. Němeček z penalty – 45. Mazanec, 75. Mazanec z penalty, 84. Kříž
Sestava:
Jevčák – Hrubý P., Bobek, Kovařík, Kříž – Aust, Študent (62. Chadim), Mazanec, Chleborád (62. Vácha), Peterka (66. Pergl) – Svoboda

První soutěžní utkání našeho A týmu se odehrálo na půdě Slavoje Podolí za stálého deště. Hřiště ale bylo výborně připraveno a určitě nebránilo kombinačnímu fotbalu.

Obě mužstva se pokoušela o postupný útok, snahy ale narážely na dobře připravené obrany. To se změnilo ve 13. minutě, kdy po nešťastné situaci na naší straně skóroval domácí France.

První poločas jinak příliš šancí nenabídl. Když už se zdálo, že půjdeme do šaten za nepříznivého stavu, rozehráli jsme volný přímý kop, Kuba Svoboda výborně vrátil míč do ohně a Toby Mazanec vyrovnal na 1:1. Za tohoto skóre se obě zmoklá mužstva odebrala do šaten.

Druhé dějství nabídlo divákům atraktivnější podívanou. Po dalším trestném kopu jsme mohli jít do vedení, střelu Erika Chleboráda ovšem vykopl na brankové čáře obránce Podolí.

Do vedení tak šli naopak po úspěšném protiútoku domácí. Na to jsme ovšem dokázali reagovat mírným tlakem, který vyústil v pokutový kop. Toby Mazanec se nemýlil – 2:2.

V 81. minutě ovšem dostali, k překvapení obou týmů i většiny diváků, výhodu penalty také domácí. Petr Němeček ji rovněž proměnil a Podolí se tak potřetí ujalo vedení.

Jenže ani to náš tým nezlomilo. Hned o tři minuty později se po závaru dokázal prosadit Dan Kříž a vyrovnal na 3:3. Letní posila Čechie Uhříněves si připsala svou premiérovou branku.

Zajímavé utkání tak skončilo dělbou bodů, podle průběhu zaslouženou. Nic na tom nezměnil ani až příliš vypjatý závěr zápasu, kdy padla na každé straně červená karta.

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

SK Ďáblice B – Čechie Uhříněves B 5:1

Branky: 7. Klimek, 37. Neradil, 53. a 65. Pazdera, 79. Štaubr – 63. Aust
Sestava:
Beránek – Kadlec T., Kadlec K. (56. Bobek), Hančl, Vosáhlo – Dvořák, Klégr, Sobota (46. Študent), Chadim, Pergl (46. Aust) – Stonawski

Béčko Čechie odehrálo na půdě Ďáblic velmi smolný duel. Jednoznačný výsledek totiž neodpovídá průběhu utkání, které bylo vyrovnané a v některých pasážích jsme měli navrch.

Efektivita ale byla tentokrát jednoznačně na straně domácích. Zatímco fotbalisté Ďáblic proměňovali šance s až nebývalou přesností, my naše zahazovali.

Jediný zásah našeho týmu si nakonec připsal střídající Hubert Aust, skórovat jsme ale měli určitě vícekrát. Naopak domácí potrestali každé naše zaváhání tvrdě.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>