post

A tým Čechie porazil v derby Kolovraty 2:1! Béčko naopak prohrálo

Historie se opakuje! Áčko Čechie Uhříněves opět po roce na domácí půdě porazilo v místním derby Sokol Kolovraty gólem v 90. minutě, tentokrát 2:1. Béčko na souseda naopak nestačilo.

Čechie Uhříněves – Sokol Kolovraty 2:1

Branky: 49. Kříž, 90. Mazanec – 69. Gračko
Sestava:
Jevčák – Hrubý P., Chadim, Kovařík, Kříž – Aust (73. Aust), Vaněk, Vácha (58. Chleborád), Mazanec, Seniv – Peterka (64. Blažek)

A tým vstoupil do zápasu s Kolovraty dobře. Již po několika minutách nacentroval Roman Seniv a Michal Vaněk ve velké šanci mířil hlavou těsně nad.

Postupně ale převzali iniciativu v prvním poločase hosté. V největší šanci po naší chybě nastřelil Michal Gračko naštěstí jen tyč. Zároveň Kolovraty nevyužily hned několik rohových kopů.

Poločas proto skončil bez branek. V tom druhém jsme se zlepšili a v poměrně otevřeném zápase měli více šancí než soupeř. Hned ve 49. minutě se prosadil Daniel Kříž a vedli jsme 1:0.

Kolovraty se nicméně nevzdaly a nakonec se jim podařilo vyrovnat. Po rychlém brejku se prosadil aktivní Gračko a bylo to 1:1.

Rozhodnutí mohlo přijít v 81. minutě, ovšem proti zakončení Tobyho Mazance fantasticky zasáhl hostující brankář Milan Bébr. Utkání tak pomalu ale jistě spělo k remíze.

Jenže v 90. minutě jsme Kolovratům zasadili opět po roce tvrdou ránu. Martin Blažek potáhl mít po pravé straně, přihrávkou našel Mazance a ten si věděl rady – 2:1!

V nastavení jsme si tři body již zkušeně pohlídali a připsali si tak velmi cenné vítězství.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Zvládli jsme to. Po vyrovnání tam možná v hlavě malý červík byl, jsou šikovní na balonu, prošli si nějakými soutěžemi, mají svůj věk. My se tomu zatím vyrovnávat nemůžeme. Máme mladé kluky, vyšší soutěže nikdy nehráli, sbírají zkušenosti. Cením si toho, že jsme dokázali zápas zvládnout i takticky, byli jsme připravení. Celkově to týmu sedlo. Kolovraty na nás asi neumějí hrát, myslím, že jsme jejich černá můra. Ale zápas doma, vítězství. Moc si toho cením. Vyhrál šťastnější.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Čechie Uhříněves B – Sokol Kolovraty B 0:2

Branky: 20. Buchtík, 64. Pořický
Sestava:
Třešňák J. – Dvořák, Vaněk, Kadlec K. (27. Chleborád), Hrubý M. – Blažek, Klégr, Tran Huy Nam, Sobota, Stonawski – Peterka (27. Aust)

Den po áčku si místní derby proti Kolovratům zahrálo také naše béčko. V hodně polepované sestavě jsme nakonec výsledkově na soupeře nestačili, přestože herně šlo o vyrovnaný duel.

Podobně jako v prvním utkání na půdě Ďáblic jsme ovšem nedokázali dotáhnout naše příležitosti a naopak hostům chybami vstřelit branky umožnili.

Kolovraty se jednou gólově prosadily v každém poločase, my naopak branku vstřelit nedokázali. Proto byl konečný výsledek 0:2 a náš B tým zůstává po dvou kolech v tabulce na nule.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>