post

Áčko smolně prohrálo na hřišti Královic, béčko vyhrálo v Satalicích 3:0

A tým Čechie Uhříněves prodloužil nepovedené období v pražském přeboru a zaznamenal již třetí prohru v řadě. Naopak béčko poprvé v sezoně vyhrálo, když uspělo na půdě Satalic.

Sokol Královice – Čechie Uhříněves 1:0

Branka: 78. Nevařil
Sestava:
Jevčák – Pergl, Kovařík, Hrubý P. – Peterka (70. Aust), Chadim, Vaněk, Vácha, Seniv – Svoboda (76. Chleborád), Blažek

Áčko odstartovalo zápas na půdě sousedních Královic dobře a v prvních deseti minutách mělo jít do vedení. Jenže své dvě šance jsme proměnit nedokázali.

Za naši nízkou efektivitu nás mohli domácí potrestat, ale ani oni ze svých dvou příležitostí gól nevytěžili. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhém poločase jsme převzali iniciativu a byli lepším týmem. Soupeř již nehrozil ani ze svých brejků a my si naopak vytvořili slušný tlak, ze kterého vznikly dvě obrovské šance. Bohužel pro nás zůstaly opět nevyužity.

A tentokrát již trest přišel. V 78. minutě rozehrály Královice rohový kop, naši hráči se nešťastně srazili, míč se odrazil k domácímu Nevařilovi a ten skóroval – 1:0.

Tento moment nás poznamenal a v závěru utkání jsme již nebyli schopni soupeře patřičně zatlačit a dojít si alespoň pro vyrovnání. Tři body tak zůstaly v Královicích.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Obě družstva věděla, že musí v tomto zápase bodovat, tedy minimálně neprohrát, a navíc místní derby. V prvním poločase jsme si vypracovali nějaké šance, které bohužel zůstaly nevyužity. Ve druhém poločase si myslím, že jsme byli lepším týmem, ale asi deset minut před koncem nám ve vápně propadnul míč a domácí z toho dokázali skórovat a tím zápas rozhodnout. Pro nás hodně hořký konec, protože jsme nehráli vůbec špatně. Nyní to musíme hodit za hlavu a připravit se na další domácí zápas proti silnému nováčkovi ze Střešovic.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

SK Satalice – Čechie Uhříněves B 0:3

Branky: 6. a 76. Blažek, 90. Vacek
Sestava:
Štěpánek – Hančl, Fabián, Tarhaj, Vácha – Blažek, Sobota (63. Klégr), Tran Huy, Chleborád, Aust (63. Vacek) – Stonawski (80. Dvořák)

Béčko vstoupilo do utkání na hřišti Satalic výborně a hned v 6. minutě dostal tým do vedení Martin Blažek. Prvních přibližně dvacet minut bylo celkově z naší strany kvalitních.

Poté domácí přece jen zabrali a tak se střídaly pasáže, kdy jsme byli lepší my a kdy zase Satalice. Branku jsme nicméně tentokrát nedostali.

Vedení naopak navýšil v 76. minutě znovu Martin Blažek a v samém konci ještě Petr Vacek. Po výhře 3:0 jsme si tedy odvezli tolik potřebné tři body, první v nové sezoně.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>