post

Bolest neproměněných šancí. Áčko i béčko Čechie doma o gól prohrály

Nepovedené období pokračuje. A tým Čechie Uhříněves prohrál počtvrté za sebou, tentokrát nestačil na Střešovice. Béčko zase nenavázalo na minulou výhru a prohrálo s rezervou Vršovic.

Čechie Uhříněves – SK Střešovice 1:2

Branky: 25. Seniv – 8. Rothe, 46. Yarullin
Sestava:
Jevčák – Pergl, Kovařík, Kříž (75. Aust) – Blažek, Vaněk, Tarhaj (83. Tran Huy), Seniv (57. Mazanec), Hrubý P. – Svoboda, Peterka

Áčku nevyšel proti Střešovicím úvod zápasu a soupeř se v 8. minutě po přesné hlavičce dostal do vedení. To náš tým vybudilo a začali jsme být aktivnější. Brzy přišly i šance.

Jednu z nich dovedl do zdárného konce střelou za vápnem Roman Seniv a bylo vyrovnáno. Další dvě příležitosti zůstaly ovšem na naší straně neproměněny. A to nás mělo hodně mrzet.

Start druhého poločasu byl totiž ještě mnohem horší než v dějstvím prvním, když jsme inkasovali hned po několika vteřinách hry. Střešovice tak znovu vedly a mohly se soustředit na defenzivu.

Náš tlak byl ovšem spíše platonickým. Dobývání obrany soupeře se nedařilo a příliš šancí na vyrovnání druhý poločas nenabídl. Proto jsme prohráli těsně 1:2.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Hodnotí se mi to špatně, protože jsme nezískali tři body, a to je to nejhorší. Do utkání jsme nevstoupili špatně a vytvořili jsme si po fotbalových akcích šance, které bohužel neproměníme. Toto už nás sráží minimálně třetí utkání, navíc jsme po jednom centru Střešovic prohrávali 0:1. Díky bohu se nám podařilo stále na soupeře tlačit a ještě do přestávky i vyrovnat. Říkáme si něco v kabině, ale hned z úvodní akce soupeře inkasujeme po další chybě. Potom již hosté dobře bránili ve snaze udržet si výsledek, což se jim do konce utkání podařilo. Celkově je to pro nás ztráta a musíme se nyní dobře připravit na další utkání, které nás čeká na hřišti dalšího nováčka v Třeboradicích.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Čechie Uhříněves B – Union Vršovice B 0:1

Branka: 45. Vyhnal
Sestava:
Třešňák J. – Fabián, Hančl, Bobek, Vacek (57. Kadlec T.) – Dvořák (57. Fiala), Tran Huy (70. Sobota), Klégr, Fleišman (57. Fehrens), Vácha – Stonawski (84. Kadlec K.)

Syndrom neproměňování šancí se bohužel naplno projevil v Uhříněvsi také v neděli při zápase B týmu. Dokonce ještě ve větší míře než u áčka. Nakonec jsme zůstali zcela na suchu.

Příležitostí na vstřelení branky jsme přitom měli požehnaně. Jenže žádná střela v síti hostujícího brankáře neskončila, zatímco Vršovice se jednou prosadil dokázaly a odvezly si tři body.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>