post

Mezinárodní konfrontace. Mladší dorost Čechie porazil dánský FC Haslev 4:0

Mladší dorost Čechie Uhříněves má za sebou zajímavou konfrontaci se zahraničním soupeřem. V Nymburku jsme odehráli přátelské utkání s dánským týmem FC Haslev a vyhráli 4:0.

Dánský tým FC Haslev byl v Nymburku na letním soustředění, díky čemuž mohl zajímavý zápas proběhnout. Pozvání jsme rádi přijali a ve čtvrtek 14. září si tak vyzkoušeli mezinárodní duel.

Soupeř se od první minuty prezentoval velmi nabuzeně a do každého souboje chodil na 100 %. Tvrdá hra dánských fotbalistů společně s vysokým presinkem nám dělaly problémy.

Fotbalově jsme na tom ale byli o něco lépe než soupeř, což se nakonec projevilo. První gól nám nabídl brankář FC Haslev, který nezpracoval malou domů a vedli jsme 1:0.

Poté už prosazovali jen naši hráči. Na 2:0 zvýšil Lukáš Hora, na 3:0 z penalty Jakub Vaňha a skóre na 4:0 uzavřel Petr Teichmann. V závěru nás od inkasované branky zachránilo břevno.

Hodnocení trenéra Tomáše Podvína: „Pro náš tým šlo určitě o skvělou zkušenost. Utkali jsme se soupeřem, který nám vůbec nic nedaroval, do všeho chodil naplno, někdy až za cenu tvrdých a nepříjemných faulů. Ty ale nevyplývaly ze zákeřnosti, nýbrž z velké motivace dánského týmu. Chvíli nám trvalo, než jsme si s tím poradili, ale nakonec se to podařilo a dokázali jsme i kvalitně kombinovat, z čehož vnikaly vstřelené branky. Ve druhé půli jsme byli o dost lepší než v té první. Výsledek není to hlavní, i když do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Podobné zkušenosti nám pomohou v postupném rozvoji a zlepšování týmu i jednotlivců. O to nám jde především. Zápas s FC Haslev tedy hodnotíme jednoznačně pozitivně a děkujeme za pozvání.“