post

Áčko zastavilo sérii a vyhrálo v Třeboradicích 2:1. Béčko padlo v Kyjích 2:3

Extrémně důležité tři body přivezl A tým Čechie Uhříněves ze hřiště Třeboradic. Vyhrát přitom mohl vzhledem k průběhu zápasu i vyšším rozdílem. Béčko naopak ztratilo náskok v Kyjích.

SK Třeboradice – Čechie Uhříněves 1:2

Branka: 5. Ploc – 7. a 83. Seniv
Sestava:
Beránek – Pergl, Kovařík, Kříž – Vácha, Seniv (90+2. Študent), Tarhaj, Mazanec (85. Bobek), Blažek (68. Aust) – Peterka, Svoboda (68. Chleborád)

Začátek zápasu v Třeboradicích byl pořádně divoký. Domácí se hned v 5. minutě dostali po pěkné akci do vedení, hned dvě minuty poté ale vyrovnal krásnou střelou za vápnem Roman Seniv.

To dalo ráz zápasu, který se hrál ve vysokém tempu a oba týmy se snažily být aktivní. V prvním poločase si o něco více šancí vytvořily Třeboradice, góly ale už diváci neviděli.

Druhý poločas byl ovšem až nečekaně jasně v naší režii. Náš tým si vytvářel šanci za šancí, jenže dlouho urážel fotbalového Boha jejich někdy až neuvěřitelným neproměňováním.

Jelikož v síti domácího brankáře neskončila ani střela z malého vápna ani dva samostatné úniky, zdálo se, že utkání spěje k remíze. Ta by pro nás vzhledem k druhém dějství znamenala ztrátu.

Jenže v 83. minutě vzal míč znovu Roman Seniv, krásně prošel do vápna soupeře a nechytatelnou ranou nás konečně poslal do vedení! Náskok 2:1 jsme již poctivou defenzivou udrželi.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Vstup do utkání nám nevyšel dle představ a brzy jsme prohrávali. Naštěstí jsme rychle srovnali a začínalo se od začátku. Do konce prvního poločasu měly oba týmy několik šancí, ale oba brankáři je pochytali. Druhý poločas jsme byli lepším týmem, domácí to vykolejilo z tempa. Zasloužená odměna přišla v podobě druhé branky, díky ní jsme si domů odvezli důležité vítězství, které jsme již potřebovali. Kluky musím pochválit za výkon a věřím, že na něj navážeme i v příštím utkání.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Kyje Praha – Čechie Uhříněves B 3:2

Branky: 75. Dvořák, 80. a 91. Vytlačil – 6. a 53. Červinský
Sestava:
Štěpánek – Kadlec T. (76. Sobota), Hančl, Vaněk, Fiala – Stonawski, Klégr, Chleborád, Fabián, Vacek (66. Dvořák) – Červinský

Béčko znovu začalo utkání na půdě soupeře velmi dobře a v 6. minutě nás poslal proti favoritovi do vedení svou premiérovou brankou v dresu Čechie Uhříněves Marek Červinský.

Celý první poločas jsme dokázali kvalitně kombinovat a domácí přehrávali. To se dařilo i na začátku druhého a odměnou byla penalta. Tu proměnil znovu Červinský a vedli jsme 2:0.

Ovšem domácí se nevzdali a poprvé v zápase nás dokázali zatlačit. My už se soustředili primárně na ubránění náskoku, což se ale nepodařilo. V 75. a 80. minutě Kyje skórovaly a vyrovnaly na 2:2.

Ještě hůře nám bylo v 83. minutě, kdy se nechal zbytečně vyloučit dvougólový střelec Červinský. A aby toho nebylo málo, domácí nás za nedisciplinovanost vytrestali rozhodujícím gólem v 91. minutě.

Z nadějně rozehraného zápasu proti jednomu z favoritů na postup jsme tak bohužel nakonec nevydolovali ani bod.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>