post

Áčko Čechie porazilo Duklu JM jasně 5:2! Béčko zdolalo ČAFC 3:0

Výborný víkend prožily seniorské týmy Čechie Uhříněves. Áčko porazilo na domácí půdě nečekaně jasně Duklu Jižní Město, béčko pak triumfovalo proti rezervě ČAFC Praha.

Čechie Uhříněves – Dukla Jižní Město 5:2

Branky: 25., 30. a 57. Svoboda, 53. Peterka, 70. Seniv – 51. Kotlík, 78. Růžička
Sestava:
Beránek – Vaněk, Kovařík, Kříž – Vácha, Mazanec (78. Chadim), Tarhaj, Seniv (78. Študent), Aust (88. Bobek) – Peterka, Svoboda (90. Chleborád)

V prvním poločase jsme byli lepším týmem a aktivní hrou nepouštěli hosty k jejich obvykle nebezpečné kombinaci. Sami jsme si vytvořili stoprocentní šanci, ale Adam Peterka mířil těsně vedle.

Ve 25. minutě jsme ale již skóre utkání otevřeli. Roman Seniv krásně vysunul Kubu Svobodu a ten zakončil samostatný únik přesnou střelou – 1:0. Hned o pět minut později bylo ještě veseleji, Svobodovi tentokrát nahrál hostující obránce a vedli jsme 2:0.

Dvougólovým vedením Čechie také první poločas skončil. Druhé dějství začalo nicméně pořádně bláznivě. Hned v 51. minutě se prosadil hostující kanonýr Ondřej Kotlík a snížil.

Jenže těsný stav trval pouze dvě minuty. Poté jsme rozehráli rohový kop, Adam Peterka se parádně zavěsil do vzduchu a nedal brankáři Dukly sebemenší šanci – 3:1.

Uběhly čtyři minuty a bylo ještě veseleji. Po odvráceném míči se dostal znovu do úniku Kuba Svoboda, obešel hostujícího gólmana a nemýlil se. Na tabuli tak najednou svítilo skóre 4:1.

V 70. minutě pak znovu po chybě hostů udeřil ještě Roman Seniv a zvýšil na 5:1. Dukla v závěrečné čtvrthodince dokázal už jen snížit na konečných 5:2 pro náš tým.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Od první minuty bylo z kluků cítit, že chtějí utkání zvládnout. Duklu jsme zaskočili herním stylem a nemohla se dostat do svého tempa. Rovněž je znát, že jim řada klíčových hráčů odešla. Těžili jsme z úspěšně provedených i zakončených brejků a zaslouženě vyhráli. Pro nás velmi důležité vítězství.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Čechie Uhříněves B – ČAFC Praha B 3:0

Branka: 21. Vacek, 57. Fleišman z pen., 68. Stonawski
Sestava:
Jevčák – Dvořák, Bobek, Fehrens, Hančl – Klégr (70. Sobota), Tran Huy Nam (46. Fiala), Fleišman, Stonawski – Vacek, Kadlec T.

Béčko působilo od prvních minut aktivnějším a intenzivnějším dojmem než rezerva ČAFC Praha. Hned v prvních deseti minutách jsme mohli dvakrát otevřít skóre, ale míč až do sítě neprošel.

Ve 21. minutě jsme se již dočkali, když hostující obránce namazal Petru Vackovi a ten umístil střelu krásně k tyči. O pár minut později nás od vyrovnání zachránil skvělý zákrok brankáře Kuby Jevčáka a následný ofsajd při dorážce.

Ve druhém poločase jsme dokázali ještě vylepšit kombinaci a vytvářeli si tak nebezpečné situace. Po jedné z nich přišel faul v pokutovém území ČAFC a penaltu následně proměnil Ota Fleišman – 2:0.

O deset minut později následovala krásná individuální akce Michala Fialy, který přešel přes tři protihráče a nabídl míč Jardovi Stonawskimu. Kapitán týmu se nemýlil a vedli jsme 3:0.

Jednu obrovskou šanci si vypracoval také soupeř, ale gólman Jevčák parádně zakročil. Béčko tak udrželo čisté konto a hlavně zaznamenalo důležitou výhru.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>