post

Áčko Čechie nestačilo na silný Zličín. Béčko vyhrálo v Hrdlořezích 4:0

Po dvou výhrách vyšel A tým Čechie Uhříněves v zápase pražského přeboru naprázdno, když padl na půdě druhého Zličína. Naopak béčko přivezlo ze hřiště Hrdlořez jasnou výhru.

FC Zličín – Čechie Uhříněves 4:1

Branka: 20. Merta, 44. Beránek vlastní, 85. a 89. Feriole – 29. Svoboda
Sestava:
Beránek – Pergl, Kovařík, Vaněk – Vácha (57. Blažek), Seniv, Chadim (46. Bobek), Mazanec (76. Študent), Aust (57. Hrubý P.) – Peterka, Svoboda

Start utkání se našemu týmu povedl a v prvních patnácti minutách jsme byli o něco nebezpečnějším týmem. V největší příležitosti ale zazvonila po pěkné střele Kuby Svobody jen tyč.

Ve 20. minutě pak předvedli krásnou kombinační akci domácí a kanonýr Ivan Merta svou šanci proměnil – 1:0. O devět minut později ale bylo vyrovnáno, když se Kuba Svoboda tentokrát už nemýlil.

Do konce poločasu se hrál vyrovnaný duel, ve 44. minutě se ovšem domácí po standardní situaci opět ujali vedení. Ivan Merta hlavičkoval, brankář Dan Beránek jeho střelu dokázal vyrazit, jenže míč se od tyče smolně odrazil zpět do našeho brankáře a od něj těsně za brankovou čáru – 2:1.

Druhou půli jsme opět začali aktivně a přibližně od 55. minutě jsme dokázali soupeře zatlačit na jeho polovinu. Jenže šlo spíše o tlak optický bez větších příležitostí.

Fotbalisté Zličína ukázali svou zkušenost a velmi pozorně bránili. Navíc chodili do nebezpečných brejků. Když jsme v závěru šli do většího rizika, dva z nich dokázali gólově proměnit.

Konečná výhra 4:1 úplně neodpovídá průběhu utkání, narazili jsme nicméně na velmi zkušeného a silného soupeře, který si tři body zasloužil.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Věděli jsme, že nastupujeme proti silnému soupeři, a to se jednoznačně potvrdilo. Sice jsme v úvodní čtvrthodině trefili tyčku, ale následně se hra vyrovnala. Domácí se dostali do vedení, které jsme stihli po pěkné akci dorovnat, ale bohužel jsme dostali branku do šatny, která se nakonec ukázala jako rozhodující. Ve druhém poločase si to domácí pohlídali a využili dvě brejkové akce. Zasloužené vítězství domácích a já jim k tomu gratuluji. Doufám, že nás to opět posílí do dalších zápasů.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Spartak Hrdlořezy – Čechie Uhříněves B 0:4

Branky: 32. Červinský, 34. Sobota, 58. a 72. Vacek
Sestava:
Štěpánek – Dvořák, Fehrens, Presl, Hančl (70. Vosáhlo) – Aust, Sobota (70. Hlava), Vacek, Stonawski – Peterka (70. Kadlec K.), Červinský

Béčko mělo od začátku zápas na půdě Spartaku Hrdlořezy pod kontrolou. Po půlhodině hry jsme dokázali svou převahu vyjádřit i gólově, když se v rozmezí tří minut trefili Marek Červinský a Filip Sobota. Za našeho vedení 2:0 se oba týmy odebraly do šaten.

Druhé dějství nabídlo podobnou podívanou. V 58. minutě zvýšil na 3:0 Petr Vacek a stejný hráč navýšil vedení ještě jednou, konkrétně v 72. minutě.

Béčko tak zvítězilo na hřišti Spartu Hrdlořezy jasně 4:0.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>