post

Áčko Čechie remizovalo na Braníku 1:1. Béčko prohrálo v Klánovicích

Druhá remíza v řadě. A tým Čechie Uhříněves se rozešel po Dolních Chabrách smírně také s týmem ABC Braník. Béčko i přes slušný výkon nakonec vysoko prohrálo v Klánovicích.

ABC Braník – Čechie Uhříněves 1:1

Branka: 46. Benlalam – 68. Blažek
Sestava:
Jevčák – Vácha, Chadim, Vaněk, Hrubý – Aust, Mazanec (46. Pergl), Tarhaj (85. Študent), Seniv – Peterka (62. Svoboda), Blažek

Úvod utkání nás zastihl v dobrém rozpoložení, když jsme se snažili kombinovat a dokázali si i vytvořit šance. Dvakrát nás ale vychytal domácí brankář, hlavně únik Romana Seniva si říkal o gól.

Zápas nicméně ztěžoval silný vítr, naopak perfektně připravený trávník nahrával kombinačnímu fotbalu. Domácí postupně vyrovnali hru a po jejich největší šanci zazvonila tyč naší branky.

Zbytek prvního poločasu byl již na příležitosti chudý a tak se šlo do šaten za stavu 0:0. Hned v první minutě druhého dějství předvedli domácí pěknou akci a šli do vedení 1:0.

Inkasovaný gól námi otřásl a nějakou dobu jsme se nemohli dostat na dostřel domácí branky. Po zaváhání gólmana Braníka mohl skórovat Martin Blažek, ale situaci nevyřešil.

To se změnilo v 68. minutě, kdy právě Martin Blažek postupoval sám na domácího brankáře a tentokrát mu nedal šanci. Přesně umístěnou střelou vyrovnal na 1:1.

V posledních dvaceti minutách jakoby na účastníky zápasu padla důležitost „neprohrát“. Závary přišly akorát po standardních situacích, ke gólům ale již nevedly. Konečný výsledek tak zněl 1:1.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Domácí byli na nás velmi dobře nachystáni a bylo znát, že chtějí konečně naplno bodovat. Propadali jsme v odražených balonech, tím byli domácí opticky v tlaku. První poločas branku nenabídl, ale hned v úvodu druhého se domácí dostali do vedení. Naštěstí se nám podařilo najít odpověď a vyrovnat asi dvacet minut před koncem. Ihned po vyrovnávací brance nastala neplánovaná pauza, která byla zapříčiněna zraněním hlavního rozhodčího a přeskupením trojice rozhodčích, kdy na pozici AR2 musel naskočit laik. Po této pauze již byl k vidění jen opatrný závěr směřující ke konečné remíze, která je ovšem pro oba týmy ztrátou. Na úplný závěr chci vyseknout poklonu domácímu klubu, a hlavně správci hřiště, protože od naší minulé návštěvy zde, to byla radost si zahrát na takovémto terénu.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

FK Klánovice – Čechie Uhříněves B 4:0

Branky: 35. Barták, 62. a 75. Tvrzický z pen., 84. Halász
Sestava:
Štěpánek – Dvořák, Fabián, Bobek, Hančl – Kovač (46. Fiala), Študent, Kadlec T., Sobota (86. Vosáhlo), Vacek (71. Svoboda) – Stonawski

B tým nastoupil na hřišti pátých Klánovic a v prvním poločase si vůbec nevedl špatně. Bohužel své šance jsme neproměnili a naopak ve 35. minutě inkasovali.

Snahu o vyrovnání ve druhém poločase zásadně ztížilo smolné vyloučení Jardy Stonawskiho po druhé žluté kartě v 54. minutě. Přesto jsme nadále hráli aktivně a předváděli kombinační fotbal.

Domácí nicméně své převahy muže v poli nakonec využili, k čemuž jim pomohla Tvrzického gólová paráda a více než přísná penalta. Proto odvážíme jasnou prohru 0:4, která však příliš nekoresponduje s děním na hřišti. Šance na nápravu bude už za týden proti Malešicícm.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>