post

A tým Čechie nestačil na posílený Žižkov B. Béčko vyhrálo 24:0

Naprosto rozdílné pocity měli po víkendovém zápase hráči A týmu a B týmu Čechie Uhříněves. Zatímco áčko jasně prohrálo 0:4 s Viktorií Žižkov B, béčko vyhrálo nevídaným rozdílem 24:0.

Čechie Uhříněves – Viktoria Žižkov B 0:4

Sestava: Jevčák – Pergl, Chadim, Vaněk (80. Bobek), Kříž (34. Mazanec) – Vácha, Hrubý, Študent (46. Kovařík), Aust – Blažek (46. Seniv), Svoboda (46. Peterka)
Branky: 36. a 48. Kuchař, 39. Štrombach, 85. Materna

Rezerva Viktorie Žižkov přijela do Uhříněvsi notně posílena o hráče soupisky A týmu a hned od začátku utkání ukázala nejen díky tomu velkou kvalitu. Převaha držení míče se odrazila i v dalších aspektech hry, ve dvou velkých šancích nás zachránil brankář Kuba Jevčák.

Hosté se nakonec gólů dočkali a to paradoxně ve chvíli, kdy jsme dokázali hru vyrovnat. Naše náznaky ovšem k šancím nevedly a na druhé straně se naopak dostali postupně Kuchař a Štrombach do samostatných úniků, které proměnili. V poločase tak Žižkov vedl 2:0.

O poločase přišlo hned trojnásobné střídání, které minimálně na začátku přineslo nový impuls. Střela Tobyho Mazance mířila nicméně mimo. Přestože jsme začali opravdu aktivně, hosté využili možnost brejkové situace a i s trochou štěstí překonali Jevčáka potřetí – 0:3.

Není divu, že za tohoto stavu byl osud zápasu zpečetěn. Přestože jsme nic nevzdali a neodevzdali zadarmo, Žižkovu se podařilo v závěru utkání vstřelit ještě branku na konečných 4:0.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Zápas se mi hodnotí špatně, protože jsme podruhé za sebou na domácím hřišti nevyhráli, a navíc opět nedokázali vstřelit branku. Přitom výkon nebyl zdaleka špatný, ale herní kvalita byla na straně soupeře, který přijel v sestavě i s posilami z kádru áčka. A právě kvalita těchto hráčů se plně projevila, a tak vítězství hostů bylo naprosto zasloužené.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

Čechie Uhříněves B – AFK Slavia Malešice 24:0

Branka: 4. a 38. Sobota, 7. Kadlec T., 11., 12., 15., 21. a 42. Aust, 26., 44. a 45. Svoboda, 29. Hančl, 51., 55., 81. a 87. Rákosník, 52. Vosáhlo, 53., 54. a 66. Kadlec K., 69. a 86. Bobek, 78. a 83. Hlava
Sestava: Třešňák – Dvořák, Bobek, Presl (46. Hlava), Hančl – Kovač (46. Kadlec K.), Sobota, Kadlec T., Cabrnoch (46. Vacek), Aust (46. Vosáhlo) – Svoboda (46. Rákosník)

Béčko nastoupilo proti tým AFK Slavia Malešice, který zažívá velmi náročnou sezonu. Hosté přijeli pouze v počtu 8 hráčů a brankáře a tak bylo od začátku jasno, že jde jen o výši výsledku.

Naši hráči přistoupili k zápasu zodpovědně a s chutí, proto se konečné skóre zastavilo na nevídaných 24:0.

Respekt ale patří také hráčům Malešic, že utkání nevzdali a odehráli ho statečně až do konce.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>