post

Áčko prohrálo na Motorletu gólem v závěru. Béčko vyhrálo na Chodově

Smolnou prohru zaznamenal A tým Čechie Uhříněves na půdě rezervy Motorletu Praha. Naopak béčko navázalo na vysokou výhru z minulého kola a uspělo na půdě Chodova.

SK Motorlet Praha B – Čechie Uhříněves 3:1

Branka: 58. Hrabina, 87. Lukášek, 91. Pokorný – 49. Vaněk
Sestava:
Beránek – Aust, Bobek, Kovařík, Vaněk, Hrubý – Peterka, Vácha, Tarhaj (59. Chadim), Seniv (66. Svoboda) – Mazanec (89. Blažek)

První poločas utkání na půdě Motorletu Praha nabídl jen minimum příležitostí a nebezpečných situací. Náš tým pozorně bránil a snažil se o rychlé protiútoky. Žádný z nich se ovšem neujal a proto první dějství skončilo remízou 0:0.

Ve druhém poločasu se už diváci branek dočkali. Hned ve 49. minutě jsme se dostali po standardní situaci do vedení, když se trefil Michal Vaněk.

V 58. minutě ovšem domácí podnikli akci středem hřiště a David Hrabina vyrovnal na 1:1. Dlouho se zdálo, že tímto výsledkem také utkání skončí.

Jenže přišla 87. minutě, místo odkopu od naší branky dostal Motorlet výhodu rohového kopu a po něm nám zasadil KO – 2:1. V závěrečné snaze o vyrovnání jsme již pochopitelně riskovali a domácí přidal v nastavení ještě třetí potvrzující branku.

Hodnocení Martina Kovaříka: „Do utkání jsme vstoupili dobře připravení na hru domácích a myslím si, že jsme jim to hodně znepříjemnili. Pokud si dobře vybavuji, tak do přestávky jsme je do žádné velké šance nepustli, a naopak nám se nepodařilo využít naše dvě. Vstup do druhého poločasu se nám vydařil a po rohovém kopu jsme se dostali do vedení. Jak se říká, že deset minut po vstřelené brance je stěžejních, tak nám se to bohužel nepodařilo udržet a domácí vyrovnali. Potom to oživili střídáním, pohyblivými kluky, začali mít malinko víc ze hry a přetavili to k dosažení rozdílové branky asi pět minut před koncem. Ta třetí již byla vyústěním naší snahy o vyrovnání a otevřením hry. Klukům nemám co vytknout, protože zápas odmakali.“

Tabulku a statistiky pražského přeboru najdete ZDE>>

JM Chodov – Čechie Uhříněves B 2:3

Branky: 8. Čížek, 55. Sochor z pen. – 26. Vacek, 36. Tarhaj, 47. Stonawski
Sestava:
Štěpánek – Dvořák, Fabián, Presl, Hančl – Kovač (10. Vacek), Kadlec T., Tarhaj (46. Fiala), Hlava (65. Fehrens), Cabrnoch – Stonawski

Utkání na těžkém terénu nezačalo pro náš tým radostně, když se domácí dostali již v 8. minutě do vedení. V 10. minutě musel navíc po srážce hlavami střídat Ondra Kovač.

Na konci prvního poločasu už nám ale bylo veseleji. Stav utkání totiž otočili svými góly Petr Vacek a Dominik Tarhaj. Do kabin jsme si tak odnesli těsný náskok.

Hned na začátku druhého dějství už to bylo 3:1 pro náš tým, když se trefil kapitán Jarda Stonawski. Bohužel dvougólové vedení vydrželo jen několik minut, když Chodov ze zbytečné penalty snížil.

Do konce utkání jsme nicméně předvedl již velmi koncentrovaný výkon a těsné vedení udrželi.

Tabulku a statistiky 1. B. třídy najdete ZDE>>