post

Stoprocentní podzim. Mladší dorost Čechie neztratil v soutěži ani bod

Výbornou podzimní část sezony má za sebou mladší dorost Čechie Uhříněves. Naši mladí fotbalisté neztratili v I. A třídě zatím ani bod, když si připsali 11 výher v řadě a vedou tabulku o 6 bodů.

Mladší dorost zahájil mistrovskou sezonu nečekaně jasnou výhrou nad Sokolem Kolovraty. Sousedního rivala jsme deklasovali 10:0. Následovala výhra 5:2 na hřišti B týmu FC Háje.

Na domácí půdě jsme následně opět jasně zvítězili, tentokrát 7:1 nad Libuší. To utkání na půdě Střešovic bylo výrazně vyrovnanější, nakonec jsme ale uspěli v poměru 3:1. Také do třetice pak náš tým nasázel doma spoustu branek při výhře 7:0 nad Loko Vltavín.

V 6. kole přišel očekávaný šlágr, když jsme přijeli na Zličín k utkání s FA Alexe Zbura. Nutno uznat, že hlavně v prvním poločase jsme byli horším týmem a jen se štěstím neprohrávali. Ve druhém dějství jsme se zlepšili a gólem v nastavení nakonec šťastně vyhráli 2:1.

Na domácím hřišti proti FA Praha jsme nezaváhali a triumfovali 7:2. To na půdě Slovanu Bohnice to bylo mnohem těsnější a konečná výhra 4:3 patřila mezi ty ubojované.

Přišel duel s Modřany a asi náš nejhorší výkon sezony. Přesto jsme nakonec vítězný gól do sítě soupeře dotlačili a brali tři body za výsledek 3:2.

Předposlední kolo odehrál mladší dorost Čechie Uhříněves v Hostivaři, kde se hrálo na velmi těžkém terénu. Zápas se tak proměnil spíše v boj, který jsme nakonec zvládli a vyhráli 2:1.

V posledním kole nás čekaly nepříjemné Vršovice, které nám v minulých sezonách dělaly pravidelně potíže. Přestože jsme po penaltě prohrávali 0:1, nakonec jsme utkání otočili a zvítězili 3:1.

Podzimní statistiky

Celkem náš tým nastřílel 53 branek, více má v tomto směru pouze druhá FA Alexe Zbura (67). Vůbec nejlepším týmem jsme pak v pohledu defenzivy, kdy jsme inkasovali 14 branek.

Nejlepším střelcem našeho týmu se nakonec těsně stal Lukáš Hora se 13 brankami, díky čemuž je také druhým nejlepším střelcem celé soutěže. Těsně za ním se umístil Petr Teichmann s 12 góly, na třetím místě je Jakub Vaňha a jeho 6 branek.

Jakub Vaňha měl pak nejvíce asistencí, když se zastavil na čísle 14. Za ním je Lukáš Hora (9 asistencí) a dvojice Matyáš Tuma s Petrem Teichmannem (shodně 4 asistence).

Brankář Petr Stárka, který odehrál všechny zápasy, si připsal dvě vychytaná čistá konta.

Hodnocení trenéra Tomáše Podvína

„Takový podzim jsem ve své hráčské ani trenérské kariéře ještě nezažil, jde jednoznačně o úspěch pro celý klub SK Čechie Uhříněves, kterého si moc vážíme. Bude to asi znít jako klišé, ale stojí za ním primárně tvrdá práce na tréninku i v zápasech. Nebylo to tak, že by se nám v každém zápase fotbalově dařilo, ale když to tolik nešlo, dokázali jsme utkání urvat bojovností a chtíčem. Velkým poučením pro nás bylo utkání s Modřany, které jsme hodně podcenili a málem na to doplatili. Mám radost, že se kluci dokážou z chyb poučit. Ve většině zápasů jsme se snažili hrát kombinační fotbal a být aktivním týmem. A to je oblast, kde se chceme i přes zimu nejvíce zlepšovat. Pomáhá nám zdravá konkurence, jelikož máme široký kádr a jsme na kluky nároční. Myslím, že to berou za správný konec. Podzimem nicméně sezona zdaleka nekončí. V zimě nás čeká zimní liga i přípravné zápasy proti týmům z vyšších soutěží. Chceme se dobře připravit na jaro, protože je nám jasné, že bude ještě mnohem těžší. Už v druhé půlce podzimu bylo znát, že každý tým chce být tím prvním, který nás obere o body. Navíc máme za sebou fotbalově vynikající tým FA Alexe Zbura, kterého jsme porazili se štěstím a který se netají postupovými ambicemi. Také my budeme chtít získat titul, říkat po takovém podzimu cokoliv jiného by byl alibismus. Přesto si na závěr dovolím říct, že naším úplně nejdůležitějším cílem nadále bude, aby kluky fotbal v Čechii Uhříněves bavil a těšili se na každý trénink i zápas.“

Tabulku soutěže a další statistiky najdete ZDE>>