post

Áčko Čechie v poháru porazilo Podolí 4:0. Ve čtvrtfinále přivítá ABC Braník

Již na začátku minulého týdne odehrál A Tým Čechie Uhříněves osmifinále pražského TESKAHOR poháru na půdě Slavoje Podolí. Přeborového soupeře jsme porazili jasně 4:0 a postoupili do čtvrtfinále. To se odehraje v jarní části sezony a náš tým bude hostit další tým z přeboru – ABC Braník.

Slavoj Podolí – Čechie Uhříněves 0:4

Sestava: Beránek – Vácha (46. Tarhaj), Bobek, Vaněk, Kadlec T. – Seniv, Študent, Peterka (46. Tran Huy Nam), Mazanec, Stonawski (46. Vacek) – Svoboda (77. Jevčák)
Branky: 6. a 12. Svoboda, 30. Vácha, 35. Peterka

Zápas na půdě Podolí jsme začali ve velkém stylu a okamžitě si vytvářeli šance. V 6. minutě nás poslal do vedení útočník Kuba Svoboda a stejný hráč o pár minut později zvýšil na 2:0.

Ani to nám nestačilo a hnali jsme se za dalším ohrožením domácí branky. Hráči Podolí zahrozili jen jednou, nebezpečnou střelu vyrazil brankář Dan Beránek.

Ve 30. minutě pak po hezké akci zvýšil parádní střelou na 3:0 Matěj Vácha. A když se o pět minut později prosadil hlavou Adam Peterka, bylo o postupujícím prakticky rozhodnuto.

Tomu odpovídal druhý poločas, který se spíše dohrával. Přítomní diváci viděli náznaky šancí na obou stranách, žádný další gól ale již nepřišel.

A tým Čechie Uhříněves tak zakončil podzimní část sezony postupem do čtvrtfinále pražského TESKAHOR poháru po jasné výhře 4:0 na hřišti Podolí. Ve čtvrtfinále se na jaře utká s týmem ABC Braník, který porazil těsně ČAFC Praha 3:2.

Čtvrtfinále Teskahor poháru 2023/24:

FC Zličín – Mezinárodní Svaz Mládeže

SK Čechie Uhříněves – ABC Braník

FC Přední Kopanina – Sokol Kolovraty

FK Dukla Jižní Město – Spartak Kbely